Komentara: 1
Pregleda: 2315

Otvorena vrata u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u četvrtak

09.04.2024. u 08:24h
Izvor: Subotica.com
Tehnička škola „Ivan Sarić” otvoriće svoja vrata učenicima osmog razreda, budućim srednjoškolcima, njihovim nastavnicima i roditeljima u četvrtak, 11. aprila od 10 do 15 časova.
Otvorena vrata u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u četvrtak

Budući srednjoškolci će imati priliku da se upoznaju sa obrazovnim profilima koje će Tehnička  škola „Ivan Sarić” upisati naredne školske godine, na tri područja rada: elektrotehnika,mašinstvo i obrada metala i saobraćaj. Planom je predviđen upis 14 odeljenja, 8 na srpskom i 6 na mađarskom nastavnom jeziku.

- Biće to prilika da osnovci na trenutak osete školsku atmosferu, uđu u učionice i kabinete i prisustvuju nastavi, upoznaju nastavnike i učenike naše škole. Prikazaćemo im na školskom poligonu veštinu upravljanja motornim vozilom B kategorije naših učenika saobraćajnih obrazovnih profila. U računarskim kabinetima prisustvovaće nastavi programiranja, web programiranja, primenjenih informacionih tehnologija, računarskih mreža i drugih srodnih predmeta iz ove oblasti. Nastavnici stručnih predmeta na području rada mašinstvo i obrada metala, zajedno sa svojim učenicima, upoznaće osnovce sa principom rada CNC mašina. Kroz predstavljanje obrazovnog profila bravar-zavarivač učenicima će biti prikazan simulator zavarivanja, a oni odvažniji mogu se oprobati u "zavarivanju" na ovom uređaju - ističu iz ove škole.

Otvorena vrata u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u četvrtakTokom obilaska škole osnovci će posetiti fiskulturnu salu, biblioteku, čitaonicu i druge sadržaje, značajne za odvijanje obrazovno-vaspitnog procesa.

 - Škola svake godine osluškuje interesovanja učenika, kao i potrebe privrede, pa samim tim svršenim srednjoškolcima pruža mogućnost da spremno zakorače u svet rada ili nastave dalje školovanje - zaključuju oni. 

Otvorena vrata u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" u četvrtak

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2315
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

otvorena vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.