• Pregleda: 3118

Otvorena vrata Ekonomskog fakulteta za buduće studente

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta organizovao je danas "Otvorena studentska vrata" za maturante Srednje ekonomske škole "Bosa Milićević", s ciljem da buduće kolege upoznaju sa radom i organizacijom fakulteta, kao i studentskim životom iz perspektive samih studenata.
Otvorena vrata Ekonomskog fakulteta za buduće studente

Oko 150 maturanata Srednje ekonomske škole dočekano je u svečanoj sali Ekonomskog fakulteta, gde je za njih upriličena prezentacija o radu, organizaciji i studijama te visokoškolske ustanove, nakon čega su maturanti imali priliku da pitaju studente sve što ih zanima o studijama Ekonomije u našem gradu.

- Očekujem da ću dobiti više informacija o samom fakultetu, pošto planiram da upišem smer Računovodstvo i revizija. Za sada sam zadovoljna kako protiče i mnogo nam znači što smo ovde, jer neke druge škole možda nemaju tu mogućnost da dobiju sve informacije o studijama i da pitaju studente sve što me zanima - kaže maturantkinja Dunja Kostić.

- Planiram da upišem Ekonomski fakultet i mislim da će mi ovo biti odskočna daska koja će mi pomoći da donesem konačnu odluku. Želim da čujem utiske studenata, kao i da dobijem nova saznanja o fakultetu - složio se njen vršnjak, Boris Lučević, da je ovo dobar način da se budući studenti upoznaju sa fakultetom i svim pojedinostima koje pruža.

Maturantkinja Jelena Ardalić, kaže da joj je veoma značajno što će informacije o studijama dobiti upravo od budućih kolega.

- Od studenata ćemo saznati mnogo više nego od profesora. Dobićemo iskrene odgovore, biće mnogo opuštenija atmosfera, te će i nama biti lakše da postavljamo pitanja i budemo komunikativniji - dodala je Ardalić. 

"Otvorena studentska vrata fakulteta" organizovana su na inicijativu Studentskog parlamenta, koji su maturante proveli kroz fakultet kako bi im pokazali kako izgledaju predavanja, biblioteka, labaratorije, studentski dom, menza, sportsko-rekreativni centar, s ciljem da im daju najiskrenije odgovore, bez ikakvog mešanja nastavnog osoblja fakulteta.

- Okupili smo se kako bi našim srednjoškolcima približili šta sve fakultet pruža, koje su njegove prednosti i kako bismo im odgovorili na svako pitanje koje imaju. Predstavićemo im proces studiranja i smerove koji postoje, kao i vannastavne aktivnosti koje organizujemo kako bismo obogatili studentski život. Misim da mi, kao studenti, možemo najbolje da im prenesemo utiske studiranja na našem fakultetu - objasnio je Aleksandar Majić, koordinator IO Studentskog parlamenta.

Profesor i menadžer za odnose sa javnošću Ekonomskog fakulteta, Dražen Marić, kaže da je veoma ponosan na ovu inicijativu Studentskog parlamenta.

- Ovo je sjajna ideja, jer se veoma retko u praksi možemo sresti sa ovoliko velikom željom studenata da govore maturantima i budućim kolegama kako to izgleda studirati Ekonomiju. Fakultet je domaćin i mi smo samo omogućili kapacitete paralamentu da sa đacima obave jedan iskren razgovor, u kojem će reći šta je sve dobro i šta bi sve trebalo da popravimo - rekao je Marić.

Nakon obilaska fakulteta, studenti i maturanti su nastavili druženje u bowling centru "Jumanji", gde su se takmičili u mešovitim ekipama, odnosno maturanti i studentkinje protiv maturantkinja i studenata.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
X Odgovori
Srpska diploma (sem inzinjersta I informatike u retkim slucajevima) vredi isto kao papir na cega je stampan......ili manje. Ovo je istina van drzave I unutra. Bezite mladi iz Mordora (Srbije) ako I dok mozete.
TUCAM Odgovori
Ogorcena borba za studente??? Ove godine je prijavljeno mizernih 150-160 studenata, a kad sam se ja upisivao 1972. upisano je na 1. god. preko 700 studenata. Nije ni cudo imajuci u vidu kvalitet vecine sadasnih tzv. profesora - naravno sver ih vr. dobro poznajem jer bili smo kolege. Samo mi nije jasno zbog cega postoji odelenje u NS, a tek sta da kazem za Bujanovac. Ako ovako ostane moj nekadasnji uvazeni fakultet ostace potpuno bez studenata.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.