Komentara: 3
Pregleda: 2748
Foto

Otvorena veterinarska stanica u Hemijsko-tehnološkoj školi

28.10.2023. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
Presecanjem vrpce juče je u Hemijsko-tehnološkoj školi puštena u rad veterinarska stanica koja će doprineti još kvalitetnijem obrazovanju budućih veterinarskih tehničara. Vrednost investicije je nešto više od 19 miliona dinara, a sredstva su zajednički obezbedili subotička lokalna samouprava i Ministarstvo prosvete.
Otvorena veterinarska stanica u Hemijsko-tehnološkoj školi

Za realizaciju ovog projekta Grad je izdvojio oko 11,2 miliona dinara, dok je Ministarstvo prosvete pružilo finansijsku podršku od 8 miliona dinara.

Lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja projektima koji obezbeđuju i stvaraju uslove mladim i perspektivnim ljudima za kvalitetno školovanje kako bi po završetku obrazovanja ostali u našem gradu i pomogli u njegovom daljem razvoju i napretku, a samim tim doprinose i napretku cele zemlje. Siguran sam da će učenici koji se školuju za veterinarskog tehničara biti veoma konkurentni na tržištu rada - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić - Ova škola je poznata po odličnim rezultatima koje đaci postižu i brojnim nagradama. Sada su dobili i veterinarsku stanicu koja će omogućiti učenicima da steknu ono što je najvažnije, a to su praktična znanja. Imaju sve uslove za učenje i praksu, a tu je i veoma kvalitetan nastavni kadar - nadovezao se Miloš Blagojević iz Ministarstva prosvete.

Otvorena veterinarska stanica u Hemijsko-tehnološkoj školi

VETERINARSKA STANICA ZA PRIMER Osim u Zoološkom vrtu i kod privatnika, đaci Hemijsko-tehnološke škole koji se školuju za veterinarskog tehničara od sada će praksu obavljati i u  školskoj veterinarskoj stanici koja je opremljena najsavremenijom opremom - Ovo je ambulanta kao i svaka druga, a što se tiče opreme ispunjava sve zakonske obaveze. Imamo prijemnu ambulantu, hiruršku i posthiruršku salu, salu za laboratorijske pretrage, za čuvanje lekova i medicinskih sredstava. Ovo je naša ambulanta, nalazi se u sklopu škole, sve nam je na dohvat ruke i tu imamo idealne uslove za vežbe  - objašnjava Milan Kosanović, doktor veterinarske medicine i profesor u Hemijsko-tehnološkoj školi.

Iz škole podsećaju da će ove školske godine ispratiti prvu generaciju veterinarskih tehničara, a trenutno se na ovom obrazovnom profilu školuje oko 120 učenika.

Krenuli smo od nule, ali smo bili rešeni da našim sugrađanima ponudimo mogućnost školovanja i obrazovanja za jedan tako dobar, atraktivan i neophodan obrazovni profil. Od samog početka imali smo podršku naših socijalnih partnera, Ministarstva prosvete i Grada Subotice. Na nama je da opravdamo poverenje koje nam je ukazano i da pružimo našim đacima znanje i veštine koji će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, odnosno biti dobar temelj za dalje školovanje - podvukao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole - Veterinarska profesija je podržala ideju za otvaranje ovog obrazovnog profila i učestvovala u izradi svih programa. U kvalitet naših budućih saradnika ne sumnjamo, jer je nastavni kadar veoma stručan i obučen i drže predavanja na vrlo visokom nivou u šta smo se uverili kada su dolazili kod nas na praksu - dodao je veterinar Grgo Tikvicki, vlasnik Veterinarske stanice "Veterinar".

Otvorena veterinarska stanica u Hemijsko-tehnološkoj školiInače,  od juče je u dvorištu škole đacima dostupan za korišćenje i fitnes park.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi Otvaranje veterinarske stanice i fitnes parka u Hemijsko-tehnološkoj školi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 4 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2748
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

hemijsko tehnološka škola

stevan bakić

veterinarska stanica

nikola matković

ministarstvo prosvete

veterinarski tehničar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.