Komentara: 0
Pregleda: 4010

Otvorena Prolećna izložba Umetničke radionice “Medijala”

24.06.2013. u 13:53h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U petak, 21. juna 2013. godine u Galeriji Omladinskog kluba „Skladište“ otvorena je Prolećna izložba Umetničke radionice „Medijala“.
Otvorena Prolećna izložba Umetničke radionice “Medijala”

Na kolektivnoj izložbi izloženi su radovi mlađe i starije grupe polaznika ove umetničke radionice. Svoje radove su izložili: Majda Pejanović, Una Colić, Simon Mitrić, Mate Colić, Dezire Tilinger, Miloš Bibić, Vasilije Vujević, Marija Đurović, Helena Hornjak , Nikoleta Bubulj, Maja Babić, Nemanja Obradović, Jovan Jovičić, Slaven Kujundžić, Mila Škorić, Miloš Nimčević, Emeše Eđedi, Sabina Bagi, Suzana Ljubić i Branislav Bukvić.

Umetnička radionica „Medijala” od 1996. godine radi sa polaznicima različitog uzrasta s ciljem da im omogući dodatnu likovnu edukaciju i prostor za kreativnu igru i nesmetanu stvaralačku slobodu. Edukativni program radionice se zasniva na nekoliko posebnih tematskih celina koje su prilagođene uzrastu i interesovanju učesnika. Tokom poslednjeg tromesečja učesnici umetničke radionice su se isprobali u slikanju akvarelom, temperama, pastelima i akrilom. Radili su i crtež olovkom i tušem, kao i vajanje glinom. Pojedini učesnici izrađivali su i umetničke instalacije (tifani tehnika).

Među radioničarima se svake godine istaknu pojedini mladi umetnici koji svojom maštom, upornošću i kreativnošću zavređuju posebnu pažnju i podsticaj. Njima je omogućeno da samostalno izlažu, te je ove godine Miloš Bibić, dugogodišnji član “Medijale”, imao izložbu u Galeriji Omladinskog kluba “Skladište”. U pripremi je i samostalna izložba Vasilija Vujevića. Ovi mladi umetnici su već učestvovali u kolektivnim izložbama Umetničke radionice, a poslednja je bila u decembru 2012. godine u prostorijama Art bioskopa “Aleksandar Lifka”.

Radionicu vodi slikar i likovni pedagog Goran Vuletić. Učešće na radionici je besplatno.  Pokrovitelj likovne radionice je Fondacija “Danilo Kiš”.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4010
Povezane teme

izložba

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.