Komentara: 10
Pregleda: 7162
Foto

Otvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumi

14.06.2021. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumi zvanično je otvorena danas, a u cilju bezbednosti svih posetilaca, kupači će se, kao i prethodne sezone, morati pridržavati određenih preventivnih mera. Radno vreme bazena je i ove godine dvokratno, dok je cena ulaznice poskupela.
Otvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumi

Kompleks u Dudovoj šumi raspolaže sa jednim olimpijskim i tri mala bazena, a na ovom prostoru nalaze se i tri kafića, u kojima posetioci mogu da se osveže i odmore. Kako je objasnila Tamara Dimitrioski, direktorka JKP "Stadion", radovi na skidanju balona sa bazena su završeni prošle nedelje, a uz tekuće održavanje, koje podrazumeva zamenu vode, farbanje tribina, korita i platoa bazena, bilo je i investicija.

- Izgrađeno je dečje igralište i teretana na otvorenom, kao i veliki plato za sunčanje. Takođe, sanirali smo deo platoa sa hidroizolacijom, obnovili smo svlačionice i tuševe, a sve ovo je finansirano delom iz gradskog budžeta i delom iz sopstvenih sredstava preduzeća. Vrednost ovih investicija iznosi preko pet miliona dinara - kazala je Dimitrioski. - Ove godine je investirano i u kupovinu novog paviljona, klupa i stolova koji su postavljeni na platou za sunčanje. Svake godine vodimo računa i o zelenim površinama, i ove godine smo dodatno ozelenili prostor i zasadili nove zimzelene i zeljaste biljke.

Otvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumiBudući da je epidemija virusa kovid-19 i dalje u toku, kupači će se i ove sezone morati pridržavati određenih preventivnih mera prilikom posete bazenu. Tako će im se na ulazu u objekat meriti temperatura, uz obaveznu dezinfekciju ruku, a biće postavljene i dezobarijere.

- Tamo gde nije moguće držati preporučenu fizičku distancu, trenutno od četiri metra, korisnici moraju da nose zaštitnu masku. Za sprovođenje ovih mera biće zaduženi redari, spasioci i radnici preduzeća. Pratimo naredbe republičkog i gradskog Kriznog štaba i u isto vreme na bazenu trenutno može da boravi 750 kupača - podvukla je Dimitrioski.

Otvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumiOtvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumiZa tekuće troškove JKP "Stadion", koje upravlja sa sedam sportskih objekata, lokalna samouprava je ove godine izdvojila 126 miliona dinara, a kako je istakla Čila Goli, član Gradskog veća zadužen za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, uprkos svim poteškoćama u poslovanju, zadovoljni su radom preduzeća.

- Tokom prošle i ove godine zbog epidemije virusa kovid-19, imali su jako ozbiljan zadatak, kako da upravljaju objektima, da objekti uvek budu spremi i otvoreni za sportiste, koji su se pripremali za određene utakmice, tako da sve čestitke i pohvale rukovodstvu i zaposlenima preduzeća - rekla je Goli. - Za Grad Suboticu i Subotičane određena mesta su od izuzetnog značaja. Zimi idemo na klizalište da se kližemo, a tokom leta dolazimo na bazen da se kupamo i verujem da smo svi mi, Subotičani, ovde dobili diplomu još kao mališani kada smo naučili da plivamo. I ove godine će tokom leta deca imati tu priliku, rekreativci će moći da plivaju, a oni koji samo žele da se relaksiraju, da uživaju pored bazena.

Otvorena kupališna sezona na bazenima u Dudovoj šumiKako je 2. februara stupio na snagu novi cenovnik usluga JKP "Stadion", tako je došlo i do promene u ceni ulaznica. Kao i prošle godine, deca do 5 godina, u pratnji roditelja ili odgovorne osobe, na bazen mogu da uđu besplatno, dok deca od 5 do 10 godina ulaz plaćaju 100 dinara. Ulaznica za odrasle posetioce košta 200 dinara, za penzionere 50 dinara, dok za mesečnu kartu rekreativci treba da izdvoje 2.170 dinara. Iznajmljivanje ležaljke košta 50 dinara, suncobran je besplatan, dok je celodnevno korišćenje tobogana 150 dinara.

Radno vreme bazena je i ove godine dvokratno, te će ponedeljkom biti otvoren od 12 do 18 časova, a od utorka od petka od 6 do 7.30, odnosno od 11 do 18 časova. Tokom vikenda bazen će raditi od 6 do 7.30, odnosno od 11 do 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone Obilazak bazenskog kompleksa u Dudovoj šumi povodom otvaranja kupališne sezone
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7162

Povezana vest

Povezane teme

bazen u subotici

gradski bazen

radno vreme bazena

cena ulaznice za bazen

bazen u dudovoj šumi

otvoreni bazen

bazen dudova šuma

bazen cenovnik

jkp stadion subotica

kupanje na bazenima

kupališna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.