• Pregleda: 1625

Otvorena izložba poznatog karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa

U Galeriji Otvorenog univerziteta, juče je otvorena izložba jednog od najpoznatijih karikaturista ovih prostora, Predraga Koraksića Coraxa.
Otvorena izložba poznatog karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa

Postavka je sačinjena od radova u crno beloj tehnici koji su oslikavali period devedesetih godina prošlog veka i jedna je od najširih koju je autor predstavio javnosti. Prezentovani su i radovi iz novijeg perioda koji se odnose na aktuelnu društveno političku situaciju u zemlji i svetu.

U okviru svečanog otvaranja izložbe promovisana je i knjiga „Trajno prošlo vreme: hronologija 1990-2001“ koja predstavlja izbor od oko 600 radova sa određenim podacima i predstavlja istoriju u slikama gledanu očima autora.

Izložba će biti otvorena do 8. jula.

Izvor: RTV City

povezane teme

2
Neša (Glodur) Odgovori
Drago mi je da na fotografiji (pretposlednja) vidim G. Ivana Romića, velikog stručnjaka, arhitektu, dobitnika prestižne Borbine nagrade za arhitekturu za 1983. godinu. Drago mi je da je i pored svih nedaća i nepravdi koje su ga zadesile još uvek vedar, nasmejan i da se ne da!
Svaka Čast Odgovori
Jedina svetla tačka u nasoj skorijoj istoriji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.