Komentara: 0
Pregleda: 1492

Izložba i promocija knjige poznatog karikaturiste Koraksa

22.06.2015. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
U galeriji Otvorenog univerziteta Subotica u sredu, 24. juna sa početkom u 19 časova biće svečano otvorena izložba karikatura „Trajno prošlo vreme“ Predraga Koraksića Coraxa (82).
Izložba i promocija knjige poznatog karikaturiste Koraksa

U okviru otvaranja izložbe biće održana i promocija njegove knjige „Trajno prošlo vreme: hronologija 1990-2001“, a o knjizi će pored autora, govoriti i Dušan Veličković pisac i publicista.

Predrag Koraksić Corax rođen je u Čačku, 1933. godine, u učiteljskoj porodici. Karakature je počeo da objavljuje od sedmog razreda, davne 1950. godine, a nedugo po završetku srednje škole počinje da radi u Večenjim novostima, gde je proveo preko 30 godina.

Imao je preko 40 samostalnih izložbi u zemlji, ali i brojne u inostranstvu (dve u Francuskoj, pet u Nemačkoj, dve u Austriji, jednu u Italiji, dve u Norveškoj, tri u u Švajcarskoj, jednu u Bugarskoj, dve u Mađarskoj i jednu u Njujorku).

Dobitnik je velikog broja domaćih nagrada, a takođe i nekoliko internacionalnih.

Predraga Koraksića Coraxa živi i radi u Beogradu.

Svi zainteresovani posetioci izložbu će moći posetiti do 08. jula, a primerak potpisane knjige moći će kupiti po promotivnoj ceni u sredu nakon događaja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1492

Povezana vest

Povezane teme

promocija knjige

Otvoreni univerzitet Subotica

izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.