Komentara: 0
Pregleda: 2051
Foto

Otvorena izložba korisnika Doma za negu

27.07.2017. u 10:14h
Izvor: Subotica.com
U Vestibilu Gradske kuće juče je otvorena izložba radova korisnika Doma za negu Gerontološkog centra. Prikazani radovi u različitim tehnikama, poput origami tehnike, akvarela i gline, nastali su u okviru radno-okupacione terapije.
Otvorena izložba korisnika Doma za negu

Da čovek i u trećem životnom dobu ima jaku stvaralačku energiju pokazuje izložba korisnika Doma za negu koji su, i pored brojnih zdravstvenih problema, svakodnevno posvećeni stvaranju pravih malih umetničkih dela. 

- Osim brige o zdravstvenom stanju korisnika, posvećujemo veliku pažnju ispunjavanju njihovog slobodnog vremena. Ovi radovi su proizvod radno okupacionih aktivnosti. Svi ovi radovi traže puno strpljenja, ljubavi i truda, ali i na kraju donose zadovoljstvo čoveku. Treće životno doba ne znači gašenje, nego ponekad tek buđenje kreativnosti u čoveku i ovi radovi su rezultat te kreativnosti. Kolika je ta kreativnost, videćete najbolje kod ovih origami radova, koji traže toliko strpljenja, posvećenosti i preciznosti, da je to prosto neverovatno. To su hiljade i hiljade savijenih listića papira i to svaki savijen na isti način, pod istim uglom i jednako raspoređeni, što na kraju daje ovako prekrasne radove - kaže Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

Otvorena izložba korisnika Doma za negu

Na izložbi su predstavljeni radovi Atile Puca, koji je pokazao svoj talenat na delima od gline, mozaici Mire Zarić, Jovanke Kukli i Hansa Bolvarija, akvareli Katalin Takač i radovi od papira u tehnici origami korisnika Tibora Raca. Iako je za origami prvi put čuo kada je došao u Dom, mnogi koji se bave ovom tehnikom savijanja papira pozavideli bi mu na kreativnosti i veštini.

- Kada se radi sa ovom tehnikom papir se reže na dimenziju 7 puta 4 cm, pa se napravi origami. Kad sam to naučio, to nije bilo dosta, trebalo je iskoristiti te origamije. I tako smo odlučili da napravimo ovaj most, trudili smo se, radili puno i uspeli smo. Onda smo napravili drugi most i na kraju ovu kućicu. Volim ovo da radim, jer me jako smiruje i nema nerviranja kad se bavim sa ovakvim stvarima - kaže Tibor Rac, korisnik Doma za negu.

Otvorena izložba korisnika Doma za negu

Izvor: Subotica.com
Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu Izložba korisnika Doma za negu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2051
Povezane teme

gerontološki centar subotica

izložba

petar balažević

dom za negu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.