Komentara: 4
Pregleda: 2309

Otvorena izložba Ivana Šarčevića Šarca

06.08.2021. u 11:17h
Izvor: Bunjevački informativni centar
U „Bunjevačkoj matici“ sinoć je otvorena 11. samostalna izložba Ivana Šarčevića Šarca, poznatog slikara, specifičnog po motivima salaša koji su često na njegovim slikama.
Otvorena izložba Ivana Šarčevića Šarca
Foto: Nikola Stantić / BNS

Izložba je postavljena u okviru obeležavanja nacionalnog praznika Bunjevaca, „Dana Dužijance“, a motivi koji preovladavaju na slikama ovog autora su upravo u vezi sa salašima i plodnim vojvođanskim njivama.

- Iako nisam nikada živeo na salašu, vezan sam za njih. Salaš je za mene ognjište, tu se osećam kao kod kuće - kazao je Ivan Šarčević Šarac.

Otvorena izložba Ivana Šarčevića ŠarcaO radu umetnika govorila je i Tamara Babić, koja je sa njim dugo sarađivala, a izložbu je svečano otvorila Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

- Hvala vam što postojite, hvala na daru od Boga koji ste dobili. Hvala što prenosite svoja sećanja i svoja osećanja. Divne su vam slike, nastavite tako - poručila je Kujundžić Ostojić.

Izvor: Bunjevački informativni centar
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2309
Povezane teme

izložba

suzana kujundžić ostojić

bunjevačka matica

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.