Komentara: 1
Pregleda: 5973
Foto

Otvorena izložba fotografija Nenada Maleševića "Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja"

07.10.2016. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Otvorena izložba fotografija Nenada Maleševića "Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja"

U Savremenoj galeriji Subotica sinoć je otvorena izložbe fotografija Nenada Maleševića "Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja". Izložbu je otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, a o istoj su govorili Sarita Vujković, direktorka Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Lana Pilipović, viša kustoskinja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Banjaluke pozdravio je prisutne i zahvalio se domaćinima na srdačnom gostoprimstvu. Gavranović je govorio o konkretizaciji saradnje između Subotice i Banjaluke na polju turizma, privrede, sporta i kulture.

Otvorena izložba fotografija Nenada Maleševića "Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja"

- "Pre samo godinu dana na predlog jednog broja ljudi ovde iz Subotice ostvarena je partnerska saradnja između naših gradova. Tokom moje prošlogodišnje posete na dan vašeg grada razgvarao sam sa prethodnim gradonačelnikom i zahvaljujem mu se što je imao razumevanja i volje da realizujemo ovu priču. Potpisivanje memoranduma o saradnji bio je samo početak formalizovanja naših institucija i udruženja iz raznih oblasti koji su i bez tog memoranduma dugi niz godina unazad sarađivali na neki način, Nas vežu određeni periodi zajedničke istorije, zajednička iskustva, zajedničke promene kroz koje smo prolazili ali i zajednička dostignuća i to razlog više da se bolje upoznamo" - rekao je Gavranović

Da podsetimo, delegacija iz Subotice je pre samo desetak dana posetila Banjaluku, u okviru koje je prisustvovala otvaranju Međunarodnog sajma turizma i zdravlja, a tom prilikom održan je sastanak sa brojnim predstavnicima institucija glavnog grada Republike Srpske.

Otvorena izložba fotografija Nenada Maleševića "Dokumenti: Uvod u studiju prestajanja"

Otvaranju su prisustvali i Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, zatim Miroslava Babić, član Gradskog veća za kulturu, Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti i Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga.

Izložba će biti otvorena do 21. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića Otvaranje izložbe fotografija Nenada Maleševića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5973

Povezana vest

Povezane teme

izložba fotografija

savremena galerija subotica

otvaranje izložbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.