Komentara: 12
Pregleda: 6062

Intenzivirana saradnja između Subotice i Banjaluke

26.09.2016. u 19:47h
Izvor: subotica.rs
Intenzivirana saradnja između Subotice i Banjaluke

Delegacija Grada Subotice koju je predvodio Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, boravila je u dvodnevnoj poseti Banja Luci u okviru koje je prisustvovala otvaranju Međunarodnog sajma turizma i zdravlja, održanom u sportskoj hali „Borik“.

Tokom posete, održan je i radni sastanak sa gradonačelnikom Banja Luke Slobodanom Gavranovićem i predstavnicima institucija u gradu.

Poseta je dogovorena prilikom poslednjeg boravka gradonačelnika Gavarnovića u našem gradu. Tada je sa gradonačelnikom Subotice dogovoreno da tim stručnih ljudi koji predstavlja gradske institucije poseti Banja Luku i da se tom prilikom preciziraju oblici saradnje.

Nebojša Daraboš se zahvalio gradonačelniku Gavranoviću što je prihvatio inicijativu za organizaciju ovog radnog sastanaka.

– Prijateljstvo između Banje Luke i Subotice je otvoreno, iskreno i saradnja treba da bude postavljena na takve osnove da traje dugo. Sastanak je bio plodotvoran. Predstavnici institucija razgovarali su otvoreno i direktno, rekli šta mogu da urade na polju saradnje, a mi iz lokalnih samouprava smo tu da im, pored naše direktne saradnje, pružimo podršku i podignemo tu saradnju na jedan viši nivo – naglasio je Daraboš.

Gavranović je novinarima, posle sastanka u zgradi Gradske uprave, rekao da Banja Luka i Subotica dve godine unazad uspostavljaju značajniju saradnju.

– Na današnji sastanak pozvali smo direktore nekoliko javnih institucija iz Banje Luke i iz Subotice i dogovorili se kako ćemo postojeću saradnju razvijati u obostranom interesu i gradova i građana. Želeli smo da dosadašnju saradnju obogatimo i uredimo dokumentima. To znači da, ukoliko govorimo o saradnji u oblasti kulture, moramo unapred da znamo koji su to programski sadržaji koji se mogu realizovati u Banjaluci ili u Subotici, a u okviru našeg sporazuma o saradnji – kazao je gradonačelnik Gavranović, ističući da je Banja Luka u postupku realizacije Poslovne zone preuzela određena iskustva upravo od Subotice, i da je sigurno da se u tom segmentu može nastaviti saradnja.

Tokom sastanka u Gradskoj upravi, između ostalog, direktori Narodne i univerzitetske biblioteke RS i Gradske biblioteke iz Subotice dogovorili su se da dve biblioteke već 6. oktobra u Subotici potpišu sporazum o saradnji i započnu razmenu bibliotečkog materijala.

Saradnju su dogovorili i direktori  Muzeja savremene umetnosti RS i Savremene galerije iz Subotice. Tako će, takođe 6. oktobra, u Savremenoj galeriji Subotica biti postavljena izložba Nenada Maleševića, umetnika koji radi na istraživanju savremene fotografije.

Sastanku su prisustvovali i šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Grada Banja Luka, direktori Javne ustanove sportski centar „Borik“ i Turističke organizacije grada Banje Luke, kao i direktori Politehničke škole i Turističke organizacije grada Subotice.

Susretu je prisustvovao i Milimir Vujadinović, iz Subotice, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6062
Povezane teme

Grad Subotica

banja luka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.