• Pregleda: 2276

Otvorena izložba CroArt udruženja

Povodom obeležavanja šeste godine rada Hrvatskog likovnog udruženja "Cro Art" otvorena je izložba slika članova udruženja i gostiju.
Otvorena izložba CroArt udruženja

Izložba slika je otvorena u ponedeljak, 19. decembra u galeriji Otvorenog univerziteta, a može pogledati do 4. januara 2017. godine.

U sklopu otvaranja izložbe učestvovali su Augustin Žiganov, koji je svirao na gajdama, a poeziju su recitovale Ana Dulić i Maja Andrašić. Izložbu je otvorio Branimir Kopilović, istoričar umetnosti.

- Možemo reći da smo u ovoj godini imali isti broj aktivnosti kao i prethodnih, s tim da smo se ove godine upoznali sa prijateljima i slikarima iz Dušnoka, sa kojima smo uspostavili saradnju na našem programu kolonije "Panon". Isto tako upoznali smo se sa našim Hrvatima iz Gradišta, koji su nas i ugostili. - rekao je Josip Horvat, predsednik udruženja "Cro Art"

Izložena su dela članova CroArt-a: Ruža Tumbas, Cilika Dulić Kasiba, Cecilija Miler, Ružica Miković Žigmanov, Šandor Kerekeš, Marta Peštalić, Eva Horvat Uzon, Kata Seleši, Nela Horvat, Laslo Kelč, Anđelka Dulić, Snežana Buljovčić, Ankica Perge Karačić, Ante Karačić-Karas, Kata Šetrov, Slobodan Zovko, Nora Evetović, Nera Matijević, Kristijan Sekulić, i gostiju: Jasmina-Gina Tabak, Ivan Šrajber i Miodrag-Mišo Boroš

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Veljo Odgovori
Niko ništa ne komentariše... o divne li vesti ;)

Da je kojim slučajem SRB Art umesto CRO Art ovde bi bila salva kritičara sa svim vrstama uvreda i prebrojavnja krvnih zrnaca. Našao bi se i neki uvređeni "dođoš" da brani multikulturalnost ali bi ga onda isprozivali da je sendvičar i čoban...

I da se osvrnem na događaj. Sve sami samoprozvani umetnici, krem i elita slikarstva ali naive apstrakcije i sl. bulšit pravaca.
Gde su realisti da naslikaju reke i šume, može i salaše sa konjima? E toga nema jer je to teško i treba biti umetnik, treba znati slikati a ne znati se folirati ;)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.