Komentara: 10
Pregleda: 7944

Otvorena 31. "Klincijada"

22.05.2017. u 18:36h
Izvor: Subotica.com
U Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ svečano je otvorena 31. po redu „Klincijada“, najmasovnija manifestacija posvećena dečjem stvaralaštu. U programu ovogodišnje „Klincijade“, na tri lokacije do petka, nastupiće oko 1500 mališana Predškolske ustanove “Naša radost“.
Otvorena 31. "Klincijada"

Mališani  od jaslenog do predškolskog uzrasta iz svih vrtića će do srede nastupati u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“, a centralna manifestacija će biti održana u četvrtak, u Hali sportova, sa početkom od 16 časova. Pored mališana PU „Naša radost“ u okviru petodnevnog programa nastupiće i mališani PU „Poletarac“ iz Odžaka, kao iz privatnih subotičkih predškolskih ustanova i plesnih grupa.

- „Klinicijada“ je smotra svekolikog dečjeg svaralaštva koja slavi radost življenja i slobodu izražavanja.  Sutra i u sredu u HKC „Bunjevačko kolo“ deca će deci izvoditi horske i orkestarske tačke, a u četvrtak će biti održana tradicionalna centralna manifestacija  u Hali sportova, gde će oko 1200 dece izvoditi ritmike. Svake godine kroz Halu sportova tokom ove manifestacije prođe oko 10 hiljada građana, roditelji i rodbina dece - kaže Ljubica Suturović, koordinatorka „Klinicijade“

Petodnevna manifestacija će, kao i svake godine biti završena „Memorijalnim koncertom Nevzeta Kadirić“, koji se već devet godina posvećuje prerano preminuloj vaspitačici, koja je osnovala hor u ovoj Predškolskoj ustanovi.  U Velikoj većnici Gradske kuće, u petak sa početkom od 17 časova, muzikom i pesmom predstaviće se horovi vrtića „Sanda Marjanović“, „Kalimero“, „Petar Pan“ i „Marija Petković“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7944
Povezane teme

klincijada

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.