Komentara: 0
Pregleda: 4346

Otvoren put u Bačkim Vinogradima

09.09.2011. u 18:32h
Izvor: RTV Yueco
Otvoren put u Bačkim Vinogradima

Svega dvadeset metara potrebno je popuniti kako bi Srbija i Mađarska imale novi granični prelaz. Ostatak infrastrukture je već pripremljen, a radi se o putu između Ašothaloma i Bačkih Vinograda koji je izgrađen u okviru projekta IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Ovaj projekat predviđa i izgradnju planova za novi granični prelaz, a danas je svečano obeležen završetak dela projekta - izgradnje ulice Muškatla u Bačkim Vinogradima.

Dvadeset metara graničnog pojasa između Srbije i Mađarske je jedini prazan prostor na novoj saobraćajnici između Bačkih Vinograda i Ašothaloma. Nije u pitanju nemar izvođača, već prostor ostavljen za izgradnju novog graničnog prelaza između dve zemlje koji će biti od velike koristi svima iz ovih krajeva u toku leta kada je velika gužva na prelazima Horgoš i Kelebija, ali će i novoasfaltirana ulica Muškatla olakšati život građanima koji tu žive.

Izgrađena ulica u Bačkim Vinogradima, kao i ceo projekat, rađen je po standardima propisanim od strane Evropske unije, koja je sufinansijer projekta. Put je dugačak 1.650 metara, a vredan nešto preko 30 miliona dinara.

Ulica Muškatla izgrađena je u okviru projekta pod nazivom "Izgradnja puta i potrebne infrastrukture između Bačkih vinograda i Ašothaloma". Ovaj prekogranični projekat vredan je skoro 1,4 miliona evra, a podrazuvema izgradnju puta koji povezuje Ašothalom u Mađarskoj i Bačke Vinograde u Srbiji, izradu planske dokumentacije za biciklističke staze na teritoriji grada u dužini od 25 kilometara, kao i izradu idejnog projekta za objekte budućeg graničnog prelaza.

Ulica Muškatla projektovana je za brzine do 50 km/h. Projektant je Suprojekt, a izvođač radova Vojput. Rok za izgradnju puta je bio 45 dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4346
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

bački vinogradi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.