Komentara: 0
Pregleda: 1001

Otvoren konkurs za 3. festival subotičke književnosti "Suboticijada"

18.05.2022. u 11:38h
Izvor: Subotica.com
U toku je konkurs za treći Festival subotičke književnosti "Suboticijada", autorske pesme ili priče zainteresovani mogu poslati do 27. maja, kada ističe rok za prijavu.
Otvoren konkurs za 3. festival subotičke književnosti "Suboticijada"

Festival subotičke književnosti "Suboticijada" organizuje subotički ogranak Saveza književnika u otadžbini i rasejanju, a pravo učešća na konkursu imaju isključivo Subotičani, oni koji žive ili su rođeni u ovom gradu, odnosno oni koji su nekada živeli u Subotici. Autorke pesme ili kratke priče zainteresovani sugrađani mogu poslati na mejl adrese skorsubotica@gmail.com.

- Jedini uslov za učešće je da autorsko delo nije plagijat, te da ranije nije objavljivano. Za poslata autorska dela se ne isplaćuje honorar, a autori garantuju za autentičnost i originalnost. Organizator ne snosi odgovornost za eventualne plagijate, a ukoliko stručni žiri bude uočio plagijat, delo će biti isključeno iz takmičenja, a autor obavešten. Autorska dela, koja će ocenjivati tročlani žiri, šalju se pod šifrom - objašnjavaju organizatori. 

Nagrade će pobednicima biti dodeljene tokom leta, kada će biti održana "Suboticijada". Ova kulturna manifestacija će biti otvorena za sve građane, a ulaz se neće naplaćivati.

Podsećamo, subotički ogranak Saveza književnika u otadžbini i rasejanju funkcioniše od 2019. godine.

- SKOR Subotica je najaktivnije književno i umetničko udruženje u gradu. U doba karantina i pandemije odlučili smo da osnujemo nešto novo što bi zbližilo sve sugrađane. Tako je, u proleće, 2020. godine organizovana prva "Suboticijada" koju smo posvetili svim Subotičanima. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1001
Povezane teme

savez književnika u otadžbini i rasejanju subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.