Komentara: 0
Pregleda: 5843
Foto

Otvoren drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine

22.04.2017. u 20:04h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Poliklinike „Badawi“ u atrijumu hotela „Galleria“ otvoren je drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine, čiji je cilj promocija holističkog pristupa u lečenju i ukazivanje na značaj prevencije.
Otvoren drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine

Smotra zdravlja  i alternativne medicine okupila je brojne izlagače, koji su pored različitih zdravstvenih usluga, nudili i zdravu hranu, prirodnu kozmetiku i savete u korist zdravlja.

- Ove godina imamo dva nivoa aktivnosti, prvi je sajamsko-izložbeni deo u atrijumu gde su svi terapeuti i lekari iz holističke ordinacije Poliklinike “Badawi”, kao lekari i stomatolog Poliklinike. Posetici imaju priliku za razgovor sa terapeutima, lekarima u jednoj lepoj, neobaveznoj atmosferi i mogu da dobiti korisne informacije i kupiti proizvode. A drugi deo podrazumeva predavanja, koja se održavaju u salama hotela. Težimo da posetiocima sajma pružimo  da besplatno dođu do kvalitetnih informacija, terapeuta, stručnih predavača, da dobiju prave informacije i na taj način obogate znanje za dobrobit zdravlja. Sajam se svodi na poruku da što duže treba ostati zdrav a ako već neko ima zdravstveni problem trebalo bi da vidi koji od ovih metoda, načina ishrane ili kozmetike može primeniti da što bolje i brže dođe do ozdravljenja - kaže dr Marija Badawi - U toku Sajma, laborant Poliklinike “Badawi” svim zainteresovanim građanima radi kontrolu šećera u krvi, krvnog pritiska, zatim lekar deci pregleda uho, grlo, nos. Pripremili smo i značajan broj vaučera za popuste za usluge holističke ordinacije, a drugi deo za zdravstvene usluge oficijelne medicine, gde se posetici mogu odlučiti za pedijatriju, ginekologiju ili internu medicinu.

Otvoren drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine

Pored niza predavanja na različite teme u službi zdravlja, posebno interesovanje izazvalo je predavanje dr Ane Gifing, specijaliste antiejdž medicine i autorke programa hrono ishrane, koja je govorila o prednostima ovakvog načina ishrane.

- Antiejdž medicina se odnosi na preventivnu medicine i podrazumeva usporavanje procesa starenja. Starenje je zapaljenski process koji se odnosi na čitavo telo i neka osoba ima brži, dok neka sporiji proces starenja. Jedan  od značajnih faktora koji utiču na proces starenja je i stil života i ishrane, koji su osnov očuvanja zdravlja i vitalne starosti. Pojam hrono ishrane je star više od 80 godina. Prvi japanski program je negde 50-tih godina prošlog veka postao popularan, a radeći godinama na tome mnogi naučnici su menjali neke forme tog programa. Kako hrono znači vreme, bitno je uzimati određene namirnice u određeno doba dana, jer se tada najviše iskorišćavaju. Trenutno u svetu postoji aktuelnih desetak programa. Moj program je registrovan od 2007. do 2009. godine u ovom obliku u kakvom postoji i  stekao je izuzetno veliku popularnost u čitavom regionu jer za razliku od svih postojećih, koji se odnose na hronološki način uzimanja ishrane,  daje vidljive  rezultate  već za nekih 2 ili 7 dana u zavisnosti šta očekujemo, da li pacijent ima višak ili manjak kilograma, problem šećerne bolesti, povećane lipide, trigliceride ili visoki pritisak. Rezultati se mogu za kratko vreme ostvariti bez ikakve muke. Moj program se razlikuje od svih postojećih, jer vršimo reprogramiranje organizma, ne dajemo i ne zadajemo dijete, ne postoji kalorijsko i količinsko ograničenje unosa hrane i ne samo što je komforan za primenu, već on dovodi do kompletnog metaboličkog balansa u organizmu. Maksimum je četiri nedelje programa kada daje vidljive rezultate i merljive u smislu laboratorijskih i hormonskih analiza. Imamo veliki broj pacijenata koji se pripremaju za vantelesnu oplodnju, parove koji su imali  po čak 9 neuspešnih pokušaja i koji su dovodeći  organizam u metaboličku ravnotežu, u prvom sledećem procesu došli do rezultata. Imamo i puno naših beba, jer su parovi koji su se godinama borili sa nekom vrstom steriliteta, dovodeći organizam u ravnotežu, potpuno prirodnim putem došli do potomstva - kaže dr Ana Gifing.

Otvoren drugi Sajam zdravlja i alternativne medicine

Izložbeni deo će i sutra biti organizovan od 10 do 18 časova, dok će u salama hotela “Galleria” biti održano 11 besplatnih predavanja.

Izvor: Subotica.com
II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine II Sajam zdravlja i alternativne medicine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5843
Povezane teme

poliklinika badawi

sajam zdravlja i alternativne medicine

marija badawi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.