Komentara: 0
Pregleda: 1679

Otvaranje izložbe "Dve strane grafike" u sredu u SGSU

09.04.2018. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Dve strane grafike" Branimira Karanovića biće otvorena u sredu, 11. aprila, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Ovom prilikom, autor će se subotičkoj publici predstaviti digitalnim grafikama, a takođe će biti upriličen i razgovor sa umetnikom.
Otvaranje izložbe "Dve strane grafike" u sredu u SGSU

Izložba "Dve strane grafike" predstaviće najnoviji opus beogradskog umetnika Branimira Karanovića. Subotička publika je imala priliku da upozna rad ovog umetnika na kolektivnim izložbama, a ovom postavkom Karanović će se prvi put samostalno predstaviti u našem gradu.

- Grafičar, fotograf, pedagog, permanentni istraživač i iznad svega umetnik koji je svestan da svaka stvarnost ima dve strane, onu istinsku i nepromenljivu i onu drugu koja se prelama kroz prizmu naše percepcije. Baš kao i ova u delima Branimira Karanovića - navodi se u tekstu kataloga izložbe, koji je napisala Jasmina Jovančić Vidaković, muzejska edukatorka SGSU i kustoskinja izložbe.

Branimir Karanović diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1974. u klasi prof. Božidara Džmerkovića u Beogradu, dok je dve godine kasnije, magistrirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marka Krsmanovića. Od 1978. do 1997. radio je kao profesor fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 1996. na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i fotografijom. Od 1974. godine aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Priredio je više autorskih izložbi fotografija i grafika domaćih i stranih autora u Beogradu, Solunu, Novom Sadu i Čačku. Njegova dela nalaze se u mnogim kolekcijama, uključujući i zbirku Savremene galerije Subotica.

Tokom trajanja izložbe, organizovaće se prateći programi i radionice, koji će biti blagovremeno najavljeni na sajtu Savremene galerije Subotica, kao i na njenim zvaničnim  Facebook i Instagram stranicama. Izložba će biti otvorena do 7. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1679
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

otvaranje izložbe

jasmina jovančić vidaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.