Komentara: 0
Pregleda: 545

Otvaranje izložbe "Četiri godišnja doba" u petak u Savremenoj galeriji

26.01.2023. u 16:46h
Izvor: Subotica.com
U Savremenoj galeriji, u petak (27. januar) , od 18h biće otvorena izložba pod nazivom "Četiri godišnja doba: akvizicije 2022" koju će posetioci imati priliku da pogledaju do 18. februara. U okviru izložbe biće prikazana četiri dela umetnica koje su već izlagale u ovom galerijskom prostoru.
Otvaranje izložbe "Četiri godišnja doba" u petak u Savremenoj galeriji

U protekloj godini, putem konkursa Ministarstva kulture, za kolekciju Savremene galerije otkupljena su četiri dela koja će posetioci biti u prilici da pogledaju u okviru izložbe "Četiri godišnja doba".

To je slika "Crno More" Marije Dragojlović, slika "Nokturno" Korine Gubik, objekat "Like there is no tommorow" Ivane Ivković i video rad "Ti to jesi" Adrien Ujhazi koji je prvi otkupljen i muzealizovan video rad u šezdesetogodišnjem postojanju kolekcije naše galerije - objašnjavaju iz Savremene galerije.

Od utorka do subote, za vreme trajanja izložbe, volonteri Savremene galerije vodiće publiku kroz izložbu od 16h. 

Tokom trajanja izložbe biće organizovano nekoliko edukativnih programa, odnosno čajanka sa umetnicama, predavanje i radionica za decu.

Savremena galerija otvorena je od utorka do subote u periodu od 10 do 18h. Cena ulaznice je 100 dinara, a učenici, penzioneri, studenti i nezaposleni ulaznicu mogu kupiti po ceni od 50 dinara.

Deca mlađa od 7 godina, članovi ICOM-a i Muzejskog društva Srbije ne plaćaju ulaz.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 545
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.