Komentara: 1
Pregleda: 947

Otvaranje i vođenje kroz izložbu akvizicija u kolekciji Savremene galerije Subotica u petak

03.06.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas" biće otvorena 4. juna u 19 časova, vođenjem kustosa Savremene galerije kroz postavku. Na izložbi će biti prikazana dela Velimira Vukićevića, Saše Tkačenka, Selme Đulizarević-Karanović, Nikole Radosavljevića, Bojana Radojčića, Eme Pešti, Vladimira Miladinovića, Tibora Lazara, Branimira Karanovića i Đerđa Boroša. 
Otvaranje i vođenje kroz izložbu akvizicija u kolekciji Savremene galerije Subotica u petak

Muzej i galerija se definišu kao institucije koje treba da prikupljaju, čuvaju, proučavaju, komuniciraju i izlažu baštinu. U slučaju kada je ta baština savremena umetnost, zadatak muzeja i galerije je da prepozna šta iz savremenosti treba da se sačuva za budućnost.

Izložba "Šta ima novo? Akvizicije u kolekciji Savremene galerije Subotica od 2015. do danas" predstaviće publici izbor upravo takvih dela, prikupljenih bilo putem otkupa ili kao poklon u periodu od proteklih šest godina. Zajedno sa delima, biće predstavljeni i pojedini slojevi njihovih priča, kako bi se publici pružio što potpuniji uvid u svedočanstva koja ona nose. 

Umetnička dela koja će publika moći da vidi u kolekciji uvrštena su, u većem broju slučajeva, kao dela otkupljena zahvaljujući konkursima Ministarstva kulture i informisanja, i u manjem broju kao pokloni umetnika. Sva ona se čuvaju kao kulturna dobra i dostupna su svim građanima. 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 947
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.