• Pregleda: 18750

Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar u kojem će boraviti naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, u pratnji komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, obišao je danas Prihvatni centar u Subotici, gde su u skladu sa odlukom o vanrednom stanju, angažovani pripadnici Vojske Srbije koji vrše pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

- Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar. U ovom prihvatnom centru boraviće naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik - rekao je Vulin.

Svi koji će biti smešteni u Prihvatnom centru, koji će obezbeđivati Vojska Srbije, imaće obezbeđenu medicinsku zaštitu 24 časa, hranu i sve što im je potrebno, a to će im obezbediti takođe Vojska Srbije, naglašava ministar Vulin i dodaje da je od do sada pristiglih državljana Srbije njih sedmoro zbog visoke temperature predato nadležnim medicinskim ustanovama.

Major Adam Horvat, zamenik komandanta 17. mehanizovanog bataljona u Bačkoj Topoli izjavio je da su na osnovu dobijenog naređenja preduzete mere da se na prostoru Prihvatnog centra u Subotici stvore uslovi za smeštaj naših državljana koji se vraćaju iz inostranstva.

- Nakon realizovanih svih aktivnosti koje su neophodne da bismo izvršili taj zadatak, formirani su timovi koji će u narednom periodu obezbediti funkcionisanje ovog Centra – potvrdio je major Horvat.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
vanbujten Odgovori
A gde je gospodo prihvatni centar možda hipodrom?Danas vojska,policija, sleteo vojni helikopter pa me zanima dali je to prihvatni centar?
Informacija
Odgovor na vaše pitanje. Prihvatni centar se nalazi ne istoj adresi već 5-6 godina, Tuk Ugarnice 53. Helikopter sleti tamo gde ima bezbednih uslova.
Migranti su dislocirani u druge gradove, s prihvatni centar sređen, dezinfikovan i pripremljen za prihvat lica za izolaciju.
vanbujten Odgovori
Gospodo da taj prihvatni centar nije možda hipodrom?Danas vojska,policija sleteo vojni helikopter pa me zanima dali je to taj prihvatni centar.
Milan024 Odgovori
Sjašite vise sa Subotice i Vojvodine. Beograda je idealan za one koje prihvatate a nemaju naše državljanstvo, prijavljeno mesto boravka, ni jedan validna dokument.
Suboticanin LJuti
+
Nora Odgovori
Koji ljudi se vracaju iz inostranstva ako granice ne rade???
Rale
Državljane R Srbije moraju da puste nazad u zemlju. Granice su zatvorene za strance.
Osim Sirijce verovatno :D
jozo bubnjar
Upravo to. Vidis da su prolupali k'o truli lonci. Sugestija za vojsku - tamo prvog strpajte tog vaseg ministra. Ali mu usi vezite da ne odleti, njemu ne treba helikopter koji leti
DD
Ovo je, inace, bas mesto gde treba da se obratis za tu informaciju.
Dux Odgovori
Vulin jedva dočekao vandredno stanje da malo nosi uniformu jer nije nosio kada je trebao
kojot
Nosi on nju od kako je postao ministar vojni.
Suboticanin LJuti Odgovori
Zato ne BG ?
Marija
Pa nemoze sve u BG,Tamo ide nesto drugo a nama ovo, Nesto tu nije u redu,, Granice zatvorene a ko ce onda i odakle doci.eto teme za razmisljanje.
Pera Odgovori
Imamo i hotel patriju koji moze privremeno da sluzi svrsi!
Razum Odgovori
Švercuju ih vozači kamiona za novac bez ikakvih sankcija ni kontrola za vozace.
Natasa Odgovori
Tiisina bre tamo!! Sram vas bilo..po pitanju bilo cega! Sta se busate na ljude bre..sto se ne prijavite tako dokoni pa i vi malo da pripomognete??! Sedi bre i pilji u taj televizor!
Branislava Odgovori
Nije mi jasno zašto se gastarbajteri oglušuju na molbu da ne dolaze( ni za za Uskrs) , kada svakako moraju da budu u izolaciji (ne kućnoj) toliki broj dana , pa svakako nisu sa porodicom. Ako sam pogrešno razumela ,pa moraju biti u kućnoj izolaciji kako smeju da rizikuju da u SVOJU PORODICU unesu virus.
kojot Odgovori
Kako ce u tom centru zatvarati one za koje na granici posumljaju da predsavljaju rizik.Kad su granice zatvorene,ili ce mozda hvatati u kelebijskoj sumi one migrante.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.