Komentara: 18
Pregleda: 21016

Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

21.03.2020. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar u kojem će boraviti naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, u pratnji komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, obišao je danas Prihvatni centar u Subotici, gde su u skladu sa odlukom o vanrednom stanju, angažovani pripadnici Vojske Srbije koji vrše pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

- Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar. U ovom prihvatnom centru boraviće naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik - rekao je Vulin.

Svi koji će biti smešteni u Prihvatnom centru, koji će obezbeđivati Vojska Srbije, imaće obezbeđenu medicinsku zaštitu 24 časa, hranu i sve što im je potrebno, a to će im obezbediti takođe Vojska Srbije, naglašava ministar Vulin i dodaje da je od do sada pristiglih državljana Srbije njih sedmoro zbog visoke temperature predato nadležnim medicinskim ustanovama.

Otvara se još jedan Prihvatni centar u Subotici

Major Adam Horvat, zamenik komandanta 17. mehanizovanog bataljona u Bačkoj Topoli izjavio je da su na osnovu dobijenog naređenja preduzete mere da se na prostoru Prihvatnog centra u Subotici stvore uslovi za smeštaj naših državljana koji se vraćaju iz inostranstva.

- Nakon realizovanih svih aktivnosti koje su neophodne da bismo izvršili taj zadatak, formirani su timovi koji će u narednom periodu obezbediti funkcionisanje ovog Centra – potvrdio je major Horvat.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 21016
Povezane teme

aleksandar vulin

prihvatni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.