Komentara: 8
Pregleda: 5311

Otkriveno više od 35 ilegalnih migranata na području Subotice

16.09.2014. u 18:04h
Izvor: Blic
Regionalni centar granične policije, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici, otkrio je više od 35 ilegalnih migranata na području Subotice, dok je protiv dve osobe podneta krivična prijava.
Otkriveno više od 35 ilegalnih migranata na području Subotice

Kako je saopšteno iz tužilaštva, pretresom stana i drugih prostorija u Ludaškom Šoru 206, u naselju Šupljak, u podrumskim prostorijama i sobama ugostiteljskog objekta “Belfum Fodago” DOO, u vlasništvu osumnjičenog G. O. P.(57), zatečena su skrivena 24 strana ilegalna migranata, državljanina Sirije, kojima je osumnjičeni omogućio nedozvoljen boravak.

Protiv G. O. P., kako je saopšteno, Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenje ljudi.

Tri dana kasnije, 15. septembra, pretresom u Radničkoj 27 u Subotici, u kući M. M. pronađen je osumnjičeni N. M. (29) državljanin Avganistana.

- Protiv osumnjičenog doneto je rešenje o zadržavanju i podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, jer je pokušao da omogućiti ilegalan prelazak državne granice za 12 stranih ilegalnih migranata državljana Pakistana i Avganistana koji su zatečeni u ilegalnom prelasku u visini graničnog kamena E-458 - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni N.M. će danas biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5311

Povezana vest

Povezane teme

krijumčarenje ljudi

imigranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.