• Pregleda: 927

OTKAZANO "Iza scene" - Olga Čegar i Pavle Zvekić o muzici 21. veka

U okviru serijala posvećenog muzici pod nazivom "Iza scene", svoj doživljaj, poznavanje i istraživanje u oblasti muzike sa publikom će podeliti mladi subotički muzičari Olga Čegar i Pavle Zvekić u subotu, 14. marta, u Omladinskom klubu "Skladište", s početkom u 19:30 časova. Ulaz je slobodan.
OTKAZANO "Iza scene" - Olga Čegar i Pavle Zvekić o muzici 21. veka

DEŠAVANJE JE OTKAZANO ZBOG MERE ZABRANE OKUPLJANJA

Olga Čegar i Pavle Zvekić, synth-pop duo "Guštenice", sviraće, pevaće i pričaće o dobroj muzici 21. veka, kao i o načinima dolaženja do nove muzike u vremenu beskrajno ispreplitanih informacija. Razgovor će voditi diplomirani muzičar Ružica Inić, dok je saradnik na programu muzičar Armand Mesaroš.

- Danas je gotovo besmisleno na bilo koji način kategorizovati umetnika, ma koja to umetnost bila. To je veoma lako uočljivo u muzici. Novi izvođači su odavno utemeljene muzičke pravce svojim izražajem razgranali na strahovito mnogo podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas popularne muzike vredne pažnje - kažu iz Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš".

Muzički serijal "Iza scene", u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš", zamišljen je kao ciklus razgovora o muzici sa muzičarima iz Subotice i drugih gradova, u cilju bližeg upoznavanja mladih sa elementima muzike, pravcima, žanrovima, trendovima u muzici, muzičarima, bendovima, istorijom i teorijom muzike, muzičkom industrijom, muzikoterapijom i mnogim drugim dimenzijama ove grane umetnosti.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.