Komentara: 15
Pregleda: 4053

Osuda incidenata u Novom Sadu

26.01.2012. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Osuda incidenata u Novom Sadu

Hrvatsko nacionalno vijeće, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Demokratska zajednica Hrvata u odvojenim saopštenjima osudili su nasilje u Novom Sadu nakon rukometne utakmice. Hrvatske institucije i partije u Srbiji očekuju da će srpski državni organi brzo reagovati i otkriti počinitelje.

Incidente je osudilo i gradsko rukovodstvo uz posebno žaljenje jer su u najvećoj meri žrtve napada bili građani i automobili registarskih tablica iz Osijeka, našeg prijateljskog i partnerskog grada u Republici Hrvatskoj. Uz osudu dosadašnjih incidenata i poziv nadležnim organima da ulože maksimalne napore da svi učesnici Evropskog prvenstva, uključujući i navijače, do kraja takmičenja budu bezbedni, nadamo se da će sutrašnji polufinalni duel Srbije i Hrvatske proći u sportskoj atmosferi dostojnoj šampionske reputacije timova na terenu, navodi se na kraju saopštenja.

A ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je apel da se ne napadaju hrvatski navijači poručivši domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpske navijače. "Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije. Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizovane dolaske navijača, kako bi policija Srbije mogla da ih zaštiti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4053
Povezane teme

demokratska zajednica hrvata

hrvatsko nacionalno veće

demokratski savez hrvata u vojvodini

napad na hrvatske navijače

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.