Komentara: 18
Pregleda: 3724

Osnovci u školi, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu

14.01.2022. u 14:20h
Izvor: Subotica.com
Tim za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u Vojvodini, kojima se danas završava zimski raspust, obrazovno-vaspitni rad od ponedeljka, 17. januara, realizuju kroz neposredni rad u školi.
Osnovci u školi, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu

Za učenike srednjih škola u Vojvodini, od ponedeljka, 17. januara, nastava će se odvijati po kombinovanom modelu. Učenici će ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

- Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, karakteristike omikron soja virusa kovid-19, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica sve vreme tokom boravka u školi. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i treća lica od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta. Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi - navodi se u saopštenju Tima za škole Ministarstva prosvete.

Osnovci u školi, srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modeluTim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja", koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", u periodu od 1. do 11. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2.084, odnosno 0,27 odsto. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3724
Povezane teme

srednjoškolci

osnovci

osnovno obrazovanje

epidemija korona virusa

ministarstvo prosvete

srednjoškolsko obrazovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.