Komentara: 11
Pregleda: 3058

Osnovci istraživali Subotičku peščaru

12.02.2019. u 10:44h
Izvor: Subotica.com
Planinarski klub "Spartak" organizovao je u subotu sportsko-rekreativno pešačenje Subotičkom peščarom. U pešačenju i druženju sa prirodom su učestvovali učenici četiri subotičke osnovne škole.
Osnovci istraživali Subotičku peščaru

Pored dvadesetak planinara, redovnih šetača, vikend rekreativnoj akciji po lepom danu priključili su se učenici osnovnih škola "Jovan Mikić", "Kizur Ištvan", "Matko Vuković" i "Ivan Milutinović.

- Na okretnici "dvojke" smo ušli u Daščansku šumu. Odmah smo primetili rampe koje štite predeo izuzetnih odlika Subotičku peščaru od neodgovornog bacanja smeća. Stotinak učesnika je kod jezera Majdan je napravilo mali odmor koji je poslužio za doručak i uobičajeno fotografisanje. - kaže Vitomir Marković ispred Planinarsko-sportskog kluba "Spartak"

Osnovci istraživali Subotičku peščaru

Osnovci istraživali Subotičku peščaru

Vodič pešačkih tura, Đorđe Radulović, poveo je dugu kolonu sa jezera na našu "malu planinu" Šištak. Lepotu prirode i veselu graju dece je nakratko poremetila buka motociklista.

- Nakon 8,5km stigli smo na Šištak. Do malopre „teško“ umorna deca odjednom su vrištala trčeći niz i uz Šištak. Kolona je nastavila put kroz šumu Hrastovaču do Makove sedmice. - dodaje Marković

Na kraju, naš sagovornik je poručio da se uspeh ovakvih aktivnosti meri brojem učesnika, ocenjujući da po tom parametru akcija je bila izuzetno uspešna.

- Zahvalio bi se Subotica-transu koji nam je izašao u susret i obezbedio prevoz za potrebe dece i planinara, čime su nam učinili da akcija protekne u najboljem redu. - ističe iskusni planinar

Osnovci istraživali Subotičku peščaru

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3058
Povezane teme

planinarski klub spartak

pešačenje

planinarsko sportski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.