Komentara: 8
Pregleda: 7076

Osnovana grupa Anonimnih alkoholičara

15.04.2013. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je osnovana grupa Anonimnih alkoholičara. Naš grad se smatra jednim od gradova u kome ima najviše alkoholičara.
Osnovana grupa Anonimnih alkoholičara

Poslednjih godina broj muškaraca i žena izjednačio se po pitanju alkoholisanja, što je prema rečima psihijatra, veoma pogubna činjenica. U Hitnoj pomoći objašnjavaju da imaju nedeljno po nekoliko poziva od strane građana da na ulicama i u parkovima leže Subotičani u alkoholisanom stanju.

Ivan Banović je pre deset godina odlučio da prestane da pije. Kaže da mu se nije dopadalo stanje u kome se nalazio i kako je na njega i njegovu okolinu uticao alkohol. Ujedno je ostavio cigare i kafu i okrenuo se zdravijem životu.

U vremenu besparice, nezaposlenosti, stresa često se rešenje problema traži u hrani ili alkoholu. Kod nas vladaju razni stereotipi, tipa da muškarac nije muškarac ukoliko ne popije određeni broj časica. Sve proslave i bitniji događaju u porodici se obeležavaju uz alkohol. Takozvani vikend alkoholičari, ne mogu se smatrati pravim alkoholičarima, ali su dobra osnova za navikavanje na alkohol. Psiholozi objašnjavaju da ne postoji gen za alkoholizam, nego predispozicije da od roditelja alkoholičara i deca počnu da piju.

Prvi put je u Subotici osnovana grupa Anonimnih alkoholičara. Grupa se sastaje jednom nedeljno, a jedini uslov za članstvo u grupi je želja da se prestane sa pićem. Sledeći sastank grupe Anonimnih alkoholičara zakazana za četvrtak u 17 časova u Šantićevoj ulici broj 27, u prostorijama Fondacije mentalne higijene "Exspecto".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 7076

Povezana vest

Povezane teme

alkoholičari

alkohol

alkoholizam

problemi sa alkoholom

anonimni alkoholičari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.