Komentara: 1
Pregleda: 1956

Osniva se Fondacija Radomira Konstantinovića

29.10.2017. u 12:56h
Izvor: TV Subotica
Odluka o osnivanju Fondacije Radomira Konstantinovića doneta je na 10. sednici Saveta za obeležavanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića, održanoj u petak.
Osniva se Fondacija Radomira Konstantinovića

Nakon sednice, u Gradskoj biblioteci je održana promocija knjige Radivoja Cvetićanina „Konstantinović hronika“, koja predstavlja jedan od značajnijih doprinosa očuvanju lika i dela ovog čuvenog subotičkog književnika i filozofa.

Osnivanje Fondacije Radomira Konstantinovića najznačajnija je aktivnost koju će Savet za obeležavanje njegovog misaonog nasleđa  ostvariti u bližoj budućnosti. Prema rečima predsednice Saveta, dr Latinke Perović  i direktora Biblioteke, Dragana Rokvića, to je sasvim nov vid očuvanja lika i dela poznatog književnika i filozofa, u koji će se uključiti mnoštvo drugih simpatizera, prijatelja i poštovalaca njegovog dela.

Značajan doprinos u osvetljavanju života i dela subotičkog velikana, dala je knjiga novinara Radivoja Cvetićanina „Konstantinović hronika“, do sada najobimnija i najpodrobnija biografija koja je objavljena, a koja je danas predstavljena i subotičkoj publici. Za knjigu koja obuhvata Konstantinovićev život od rođenja do smrti, kao i njegovo delo, autoru je trebalo pet godina istraživanja i pisanja, da bi ove godine osvanula u knjižarama.

„Konstantinović hronika“ je promovisana širom Srbije, a nakon Subotice, biće predstavljena  i novosadskoj javnosti.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1956
Povezane teme

radomir konstantinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.