Komentara: 1
Pregleda: 1064

Osma ofanziva horora i vina - "Dead lake horror festival" za vikend u Abaziji

07.12.2022. u 12:49h
Izvor: Subotica.com
Festival "Dead lake horror & wine" počinje u petak (9. decembar) i trajaće do nedelje (11. decembar). Slogan ovogodišnjeg festivala, koji će se održati u bioskopu "Abazija" na Paliću, je "Osma ofanziva horora i vina".
Osma ofanziva horora i vina - "Dead lake horror festival" za vikend u Abaziji

Osnivač festivala i producent Miroslav Mogorović je, uoči osmog izdanja, istakao da će ovogodišnji festival posvećen horor filmovima i vinu proteći u znaku ostvarenja istaknutih autora, odnosno producenata koji su obeležili godinu na izmaku.

Svedoci smo da je žanr horor filmova u prethodnoj deceniji sa margine filmske umetnosti prešao u mejnstrim, odnosno postao jedan od najpopularnijih žanrova. Raduje me što je naš Dead lake festival sa svoje strane ispratio ovaj trend i omogućio subotičkoj publici da svake godine uživa u nekim od najboljih horor ostvarenja, kao i da upozna autore koji stoje iza tih filmova. I ovogodišnje izdanje donosi nekoliko horor "poslastica" za istinske ljubitelje ovog žanra - kazao je Mogorović.

Osma ofanziva horora i vina - "Dead lake horror festival" za vikend u Abaziji

Festival će biti otvoren projekcijom britanskog filma "Pastir", u petak od 19h, a nakon toga, od 20:30h će biti prikazan kratki film "Furija" u režiji Petra Ristovskog. Iste večeri, od 21h na programu je  još jedan britanski film pod nazivom "Jazbina".

- Drugog dana Festivala, u subotu od 19:00, biće premijerno prikazan kiparski film "Duhovi ponedeljka" u kom igra čuveni Džulijen Sends, dok će film predstaviti producent Loris
Kurči. Iste večeri publiku očekuje i pretpremijerno prikazivanje jednog filma iznenađenja, u prisustvu brojne autorske i glumačke ekipe ove međunarodne produkcije - 
najavljuju organizatori - Kao i svake godine, na festivalu će biti prikazan kratki ispitni film studenata filmske produkcije Fakulteta dramske umetnosti. Ovog puta reč je o filmu "Zgražene".

Poslednjeg dana festivala, biće dodeljena nagrada za izuzetan doprinos horor umetnosti "Bela Lugoši", koja će ove godine biti uručena jednom eminentnom domaćem reditelju. 

Osma ofanziva horora i vina - "Dead lake horror festival" za vikend u AbazijiFestival će biti zatvoren nastupom popularne beogradske grupe "Vroom, u nedelju od 21h.

- Članovi grupe "Vrooom" komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u
nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Dobitnici su brojnih priznanja poput Sterijine nagrada za najbolju originalnu scensku muziku, nagrada “Davorin Popović” za najbolji vokal na albumu i “Izvođač godine TV Metropolis” - 
zaključuju iz bioskopa "Abazija".

Kao i prethodnih godina, posetioci će, uz odličan izbor filmova i sjajan koncert, imati priliku da uživaju i u najboljim domaćim vinima.

Za više informacija o osmom izdanju Festivala "Dead lake horror & wine" posetite Instagram ili Fejsbuk stranicu posvećenu festivalu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1064

Povezano dešavanje

Povezane teme

palić

miroslav mogorović

dead lake festival

bioskop abazija

dead lake horror & wine festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.