• Pregleda: 6380

Oslobađanje od participacije

Krajem 2012. godine objavljen je Novi pravilnik o sadržaju i obimu prava na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i participacije za 2013. godinu, koji je stupio na snagu 6. januara.
Oslobađanje od participacije

U Filijali Subotica RFZO počelo je izdavanje potvrda o oslobađanju od participacije za kategorije koje su to mogle da podnesu i prethodnih godina, kao i potvrda o pravu na stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Svi osiguranici koji ispunjavaju uslove za oslobađanje od participacije za potvrdu se mogu obratiti svakog radnog dana u prostorijama Filijale Subotica RFZO.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

3
Tamara Odgovori
Suprug, ja i nase dvoje dece zivimo od 16000 dinara koliko mi suprug prima platu. A ja kao vecina zena u srbiji posle 30 godina starosti posla nema jer smo navodno matore.Na oficijalnom sajtu zdravstva pise da se izvadi u firmi potvrda o plati onog ko osigurava zdravstvenu knjizicu i da ima iznos koji ako se ne prelazi po clanu porodice, ima se pravo i izdaje se potvrda. Na salteru u socijalnom mi je sluzbenica rekla da joj nepada na pamet da pogleda taj dokument i da joj napustim salter i ne dolazim vise ili da se razvedem ili da mi muz da otkaz, pa cu imati pravo na stomatloske usluge. A to sto pise na sajtu zdravstva, to da se zalim Beogradu. Bruka i sramota.
vip Odgovori
A gde je to? Posto nisam upucen u te stvari, jer nikad nisam imao prilike da se raspitujem niti me interesovalo, da li mi moze neko reci kako da dobijam stomatologiju besplatno ili ti participaciju da ne placam? Koje uslove moram ispunjavati?
zdr Odgovori
Pravo na stomatologiju imaju samo socijalno ugrožene kategorije ( vid osiguranja nezaposleni ) kao član porodice zaposlenog supruga nemate pravo na potvrdu za stomatologiju već možete uzeti potvrdu za participaciju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.