Komentara: 0
Pregleda: 1153

Osiječani poklonili 500 knjiga subotičkoj školi

04.05.2010. u 11:06h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Osiječani poklonili 500 knjiga subotičkoj školi

Subotičkoj Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević" generalna konzulica Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg predala je u ime osiječke Ugostiteljsko-turističke škole 501 knjigu, koje ne samo da obogaćuju bibliotečki fond ove škole, već učvršćuje partnerske i prijateljske veze između dve obrazovne ustanove.

- Saradnja između osječke i subotičke škole, kako između učenika tako i profesora, započela je pre tri godine, a razmena knjiga samo je uvod u dalju saradnju i razmenu učenika - rekla je Alajbeg prilikom predaje knjiga, naglasivši da će partnerski odnos dve škole pogotovo dobiti novi značaj kada svi zajedno budemo u Evropskoj uniji.

Knjige su iz fonda osiječke školske biblioteke Ugostiteljsko-turističke škole, koje se ne nalaze više u njihovom obrazovnom programu, dok ih učenici Ekonomske škole u Subotici i dalje koriste. No, više nego praktičnu, ovaj poklon ima i simboličnu vrednost, jer, kako je napomenula konzulica Alajbeg, doprinosi ukidanju barijera među decom, stvarajući „bolju budućnost bez granica među svima nama".

Subotička Ekonomska škola već ima bogatu i razvijenu mrežu partnerskih škola i nastoji da uspostavi veze sa drugim stručnim školama ne samo u regionu, nego i u Evropi.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1153
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.