Komentara: 48
Pregleda: 7465

Osam vozila za Gradsku upravu u vrednosti oko 18 miliona dinara

27.09.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Krajem avgusta Gradska uprava Subotice raspisala je javnu nabavku za pribavljanje novih putničkih vozila putem finansijskog lizinga. U budžetu je obezbeđeno 18 miliona dinara, a čeka se kraj tendera i izbor najpovoljnije ponude.
Osam vozila za Gradsku upravu u vrednosti oko 18 miliona dinara

Iako je konkurs raspisan krajem avgusta, tada nije bilo govora o ceni , tek naknadno je objavljeno će iz gradskog budžeta za ovih osam vozila u naredne četiri godine (2017-2020) isplatiti oko 18 miliona dinara, sa PDV-om. Iako se (do 2. oktobra) čeka najpovoljnija ponuda grad je već dao garancije i uvrstio u plan gradskog budžeta da će se za ovu namenu obezbediti navedena sredstva.

Iz nacionalne Uprave za javni dug početkom septembra saopšteno je da Grad Subotica može da se zaduži za navedeni iznos (15,6 miliona dinara), ali uz prethodno odobrenje iz budžetskog sektora Ministarstva finansija. Za sada nije poznato da li je to odobrenje i stiglo.

Za sada nije poznato koja su vozila u pitanju, ali s obzirom na vrlo precizno definisanje karakteristika i opreme, prilično je jasno da se radi o određenim modelima određenog proizvođača, ali bez konkretnih detalja o tome, barem zvanično.

Povodom ove javna nabavke kontaktirali smo nadležne u Gradskoj upravi i u nastavku, u celosti, prenosimo saopštenje:

Na 7. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj 28. decembra 2016. godine, doneta je Odluka o budžetu Grada Subotice za 2017. godinu. U delu odluke, a u okviru plana ulaganja u mašine i opremu za funkcionisanje Gradske uprave predviđena su potrebna sredstva i  za obnovu voznog parka. U voznom parku Gradske uprave dve trećine automobila proizvedeno je pre 2010. godine.

Nabavka novih vozila će u velikoj meri poboljšati rad i otkloniti posledice čestih kvarova na već starim i dotrajalim vozilima. Stara vozila će biti u upotrebi sve do momenta do kad bude ekonomski opravdano ulagati u njihovu popravku.

Nova vozila su namenjena za obavljanje poslova i neometano funkcionisanje cele Gradske Uprave i Skupštine grada.


// kraj saopštenja

Primera radi, jedno od luksuznijih vozila (srednja viša klasa) treba da ima sledeće karakteristike: snaga motora >=140kw, pogon na sva četiri točka, automatski menjač, trozonski klima uređaj, 18-inčne alumijumske felne, kožna sedišta, grejači sedišta za sve putnike, kao i druge manje ili više standardne sisteme automatizacije. U opisu su precizirani i detalji minimuma za širinu, visinu i dužinu, kao i kapacitet prtljažnika.

Drugo, po opremi, luksuznije vozilo u zahtevima traži nešto manju snagu motora (>=110kw), manuelni šestostepeni menjač, trozonski klima sistem, tačskrin ekran za upravljanje audio sistemom, aluminijumske felne 17 inča, grejači sedišta. Takođe su definisane vrlo precizne minimalne dimenzije vozila i kapacitet prtljažnika.

Za ova dva "luksuznija" vozila u opremi su navedena i napredna sredstva za bezbednost putnika.

Naredna dva vozila u opisu konkursne dokumentacije mogu da se podvedu pod srednju klasu (85kw / 1600ccm), poseduju manje više standardnu opremu, ali i malo manje standardnu za ravnicu, a to je "kontrola pri vožnji u brdima" (HAC - Hill assist control, blokada kretanja vozila unazad na uzbrdici). Preostala četiri vozila su takođe prosečnih karakteristika, ali bez HAC sistema.

Tender je otvoren do 2. oktobra, kada će se u Gradskoj kući, na drugom spratu, kancelarija 210-1 u 13 časova, javno otvarati pristigle ponude.

Dokumenti:
- Konkursna dokumentacija (specifikacija vozila)
- Dopunska dokumentacija

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 7465
Povezane teme
Gradska uprava Subotica tender javni poziv
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.