Komentara: 5
Pregleda: 4749

OŠ "Sonja Marinković" - primer dobre prakse

24.06.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Subotička OŠ "Sonja Marinković" istaknuta je od strane nadležne Školske uprave Sombor kao primer dobre prakse u obrazovno-vaspitnom sistemu. Tim povodom, delegacija škole prisustvovala je sastanku u sali Skupštine APV, te dobila priliku da predstavi svoju obrazovno-vaspitnu ustanovu.
OŠ "Sonja Marinković" - primer dobre prakse

Članovi delegacije OŠ "Sonja Marinković" na čelu sa direktorom Pajicom Bašićem, imali su priliku da, pred predstavnicima resornog Pokrajinskog sekretarijata i  članovima Školskih uprava iz drugih krajeva zemlje, promovišu mnogobrojne primere dobre prakse koji se u školi realizuju godinama unazad.

Škola je dobitnik priznanja "Dr Đorđe Natošević", koje AP Vojvodina dodeljuje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima. Dosledno implementira različiote vidove nastave, poput tematske, timske, integrisane, projektne, ambijentalne i inkluzivne nastave, koja se u školi primenjuje pune dve decenije - podsećaju iz OŠ "Sonja Marinković" - Tu je i niz projekata zahvaljujući kojima je unapređena inkluzivna praksa u školi, poput "Uloga učenika u zaštiti životne sredine", "Vazduh nema alternativu". U školi se redovno obeležavaju značajni datumi, kao što su Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, Dan planete Zemlje i drugo.

OŠ "Sonja Marinković" - primer dobre prakseSastanak sa pokrajinskim zvaničnicima bio je prilika da se predstavnici škole pohvale sa značajnim rezultatima koje đaci svake godine postižu na završnom ispitu i koji su iznad proseka grada, okruga, pa i iznad republičkog proseka.

Učenik osmog razreda, Mateja Srejić prezentovao je svoje uspehe na takmičenjima iz informatike, matematike i engleskog jezika na republičkom nivou, te svoje izume poput android aplikacije koja prikazuje lokacije svih punjača za električna vozila u Republici Srbiji, veb aplikaciju koja prikazuje kvalitet vazduha po delovima grada, veb -sajt koji pomaže osmacima da pronađu pravu srednju školu za sebe sa algoritamskim pretraživanjem smerova - zaključuju iz škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 4749
Povezane teme

oš sonja marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.