• Pregleda: 1802

OŠ "Sečenji Ištvan" bila domaćin Festivala nauke, preduzetništva i ekologije

U subotu, u Osnovnoj školi "Sečenji Ištvan", održan je prvi Festival nauke, preduzetništva i ekologije.
OŠ "Sečenji Ištvan" bila domaćin Festivala nauke, preduzetništva i ekologije

Đaci zajedno sa nastavnicima promovisali su nauku i pokazali da škola može da bude i zanimljiva i inovativna, a ne samo mesto gde se uči. Promovisani su parfemi koje učenici prave na časovima hemije, kao predmeti od recikliranog materijala.

Učenici i nastavnici u Osnovnoj školi "Sečenji Ištvan" predstavili su nauku u drugačijem svetlu. Kroz zanimljive prezentacije đaci su prikazali stečena znanja iz istorije, biologije, fizike, matermatike, hemije i drugih nauka.

Ognjen Tošić kaže da je prikazao u prezentaciji povezanost dinosaursa sa matematikom. Njegov kolega Ognjen Lener istakao je da voli vulkane i lavu i da je svojim drugarima prikazao kako nastaje erupcija vulkana. Dijana Adamović predstavila je nevidljivo pismo, dok je Jovana Miletin predstavila značaj reklaže sa željom da poveća ekološku svest kod svojih vršnjaka.

Mila Popov  sa drugaricama je predstavila mikrobit koji se koristi preko google naloga.

Prošle godine nastavnici iz ove škole bili su deo pilot projekta Ministarstva prosvete za preduzetničke škole i izrađivali su parfeme. Iako, je projekat završen, učenici i dalje izrađuju parfeme na bio bazi.

- Trenutno pravimo na časovima hemije parfeme na biljnoj bazi u čvrstom i tečnom stanju i nastavićemo i naredne godine da ih pravimo - rekla je Klarika Cinkler, nastavnica hemije, OŠ "Sečenji Ištvan" Subotica.

Direktorka škole, Vesna Vajs, smatra da škole treba da idu u korak sa vremenom. U sva četiri objekta pomenute škole đaci su prikazali svoja znanja na zanimljiv i inovativan način. Cilj prvog Festivala nauke je da se kod dece razvije preduzetnički duh i svest o značaju zaštite životne sredine.

Izvor: RTV

povezane teme

1
Dobar Lik Odgovori
Super
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.