Komentara: 0
Pregleda: 2293

Festival nauke, preduzetništva i ekologije sutra u OŠ "Sečenji Ištvan"

03.05.2019. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
OŠ "Sečenji Ištvan" organizuje prvi Festival nauke, preduzetništva i ekologije koji će se održati sutra, 4. maja, u fiskulturnoj sali škole, u periodu od 10 do 14 časova. Ovom prilikom, učenici će zajedno sa nastavnicima predstaviti nauku u nešto drugačijem svetlu, promovisaće parfeme koje proizvode i predmete sačinjene od recikliranog materijala.
Festival nauke, preduzetništva i ekologije sutra u OŠ "Sečenji Ištvan"

Radnu subotu učenici i nastavnici OŠ "Sečenji Ištvan" provešće kreativno, predstavljajući stečena znanja i veštine iz domena istorije, biologije, fizike i drugih nauka koje izučavaju tokom osmogodišnjeg školovanja. Prema rečima direktorke škole Vesne Vajs, cilj ove manifestacije je da učenici razviju, pre svega, ljubav prema nauci, kao i preduzetničke kompetencije i ekološku svest, te da sve ono što uče na časovima pokažu i kroz praktičan rad.

- Učenici su sa svojim predmetnim nastavnicima pripremili zanimljive prezentacije iz svakog predmeta, tako će posetioci biti u prilici da saznaju nešto o razvoju istorije kao nauke kroz vreme, o ekologiji i zbog čega je ona važna, a ono što je posebno zanimljivo, jeste da su učenici napravili i razne instrumetne od reciklažnog materijala, koje će takođe predstaviti na ovoj manifestaciji - najavljuje direktorka škole.

Zanimljivo je i da će učenici na Festivalu nauke predstaviti parfeme na bio bazi, koje vredno pripremaju na časovima hemije.

- Naša škola je prošle godine bila u pilot projektu Ministarstva prosvete za preduzetničke škole i tada su nastavnici pohađali obuke, a nakon toga su izrađivali parfeme sa učenicima. Iako se projekat završio, nastavili su da prave parfeme i svi koji dođu na Festival biće u prilici da probaju uzorke, a planiramo i da jednog dana osnujemo školsku zadrugu koja će te parfeme prodavati, tako da će učenici moći da privređuju i da budu pravi mali preduzetnici - rekla je Vajs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2293

Povezana vest

Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

osnovna škola sečenji ištvan

festival nauke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.