Komentara: 0
Pregleda: 2317

OŠ „Jovan Mikić“ obeležila Dan škole

15.05.2017. u 16:19h
Izvor: TV Subotica
Najznačajniji datum u školskom kalendaru - Dan škole, Osnovna škola „Jovan Mikić“ obeležila je prošlog petka.
OŠ „Jovan Mikić“ obeležila Dan škole

Dan škole, Osnovna škola „Jovan Mikić“, obeležila je 57. godinu za redom, u fiskulturnoj sali punoj đaka, roditelja i prijatelja ove obrazovne ustanove.

- Učenici naše škole su danas pripremili lepu priredbu, jer slavimo Dan škole. Ovo je jedna lepa prilika da se pohvale rezultati naših učenika, nastavnika, da podelimo ponos sa njima, kao i da ugostimo naše drage prijatelje, saradnike, roditelje i predstavnike svih onih koji su na neki način uključeni u rad škole - rekla je Marija Milodanović, direktorica OŠ „Jovan Mikić“

U bogatom kulturno-umetničkom programu, pripremanom mesecima, smenjivali su se uglavnom učenici nižih razreda, koji su plesom i pesmom širili radost i slavljeničko raspoloženje. Škola je tokom više od pola veka prolazila kroz razne etape prilagođavanja potrebama društva, nastavnika, roditelja i učenika, a sve s ciljem da učenike obrazuje na moderan i savremen način.

- Lepo je videti kako se škola iz godine u godinu razvija, kako se u nju uvode razne inovacije i kako ona time postaje sve savremenija. To nam daje motiv da na tome uvek radimo. Nedavno smo priveli kraju projekat - izgradnja letnje učionice, na šta smo ponosni, a koji je finansirala lokalna samouprava - istakla je Marija Milodanović.

Osnovnu školu „Jovan Mikić“ trenutno pohađa 531 učenik, na dva nastavna jezika, srpskom i mađarskom. Narednu školsku godinu dočekuju spremni i raširenih ruku za nove đake, koji se u nju mogu upisati do 31. maja.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2317
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

dan škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.