Komentara: 0
Pregleda: 4213

OŠ Ivan Goran Kovačić dobija modernu štedljivu rasvetu

08.06.2017. u 15:29h
Izvor: TV Subotica
Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je juče ugovore o bespovratnim sredstvima namenjenih za realizaciju projekata štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama na teritoriji Vojvodine. Jedna od 14 javnih ustanova koja je dobila bespovratna sredstva je Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" iz Subotice.
OŠ Ivan Goran Kovačić dobija modernu štedljivu rasvetu

Mere energetske efikasnosti koje Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je za rasterećivanje budžeta lokalnih samouprava i javnih ustanova.

- Interesantno je reći da je energetska efikasnost danas u svetu u sferi velikog interesa, jer svaki dinar koji se uloži u energetsku efikasnost se vrlo brzo vraća. Mi smo danas podelili sredstva u visini od 53,8 miliona dinara za opštine i javne ustanove. Značaj je veliki jer možemo da utičemo na smanjenje zagađenja životne sredine odnosno smanjenje emisije štetnih gasova, takođe smanjujemo potrošnju električne energije na godišnjem nivou gde očekujemo da uštedimo 1,88 miliona kw/h od ovog programa koji smo sproveli - objašnjava Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Subotička Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić", jedna je od ustanova kojoj su dodeljena sredstva na konkursu, a utrošiće ih, prema projektu, na zamenu postojeće za štedljivu rasvetu.

- Instaliranje nove rasvete definitivno će uticati na kvalitet osvetljenja, ali i na uštedu u budžetu kako škole tako i Grada Subotice - izjavio je Nenad Mirkov, direktor škole "Ivan Goran Kovačić".

Ugovori ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara, uručeni su opštinama Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i brojnim javnim ustanovama među kojima su osnovne škole, domovi zdravlja, gerontološki centri.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4213
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

rasveta

nenad mirkov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.