Komentara: 35
Pregleda: 12704

Orkestar Bobana Markovića na Trgu za doček 2024. godine

18.12.2023. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
Vrela atmosfera u najavi proverene regionalne muzičke atrakcije, nezaboravan provod uz orkestar koji je u poslednje dve decenije u samom vrhu kvaliteta ovog žanra na Balkanu. Orkestar Bobana Markovića 31. decembra u Subotici - saznaje portal Subotica.com.
Orkestar Bobana Markovića na Trgu za doček 2024. godine

Žurka sa trubačima za doček Nove godine na Gradskom trgu u Subotici!

U novogodišnjoj noći za Subotičane i za sve koji se budu odlučili da u 2024. godinu uđu na Gradskom trgu, nesumnjivo atmosferu za pamćenje napraviće trubački orkestar Bobana Markovića, učesnik i osvajač brojnih svetski poznatih takmičenja i festivala.

Marković se posebno istakao u saradnji sa Kusturicom i Bregovićem, njegov orkestar bio je angažovan za rad na muzici kultnih filmova „Arizona dream“ i „Underground“. Postao je poznat po izvođenju hitova „Mesečina“ i „Kalašnjikov“, bez kojih je danas teško zamisliti njegov nastup.

Orkestar Bobana Markovića na Trgu za doček 2024. godine

Marko i Boban Marković u "Saksu" 2008. godine

Dva dana pre, 29. decembra, za ljubitelje klasične muzike održaće se tradicionalni novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra sa solistima sopran Vesna Djurković, bariton Željko Andrić i dirigent maestro Mikica Jevtić, pod upravom koncert majstora profesora Miloša Nikolića. Koncert će biti u 20 časova, a ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu da se kupe u Turističkoj organizaciji Subotice.

Orkestar Bobana Markovića na Trgu za doček 2024. godineU narednim danima očekujemo da organizacioni program predstavi kompletan program za dane novogodišnje proslave. Na pitanje koje smo često dobijali poslednjih dana da li će Subotica, po uzoru na neke druge u Srbiji, od ove godine uvesti praksu da ne bude bučnog vatrometa, kako bi se zaštitile osetljive grupe, ljudi i kućni ljubimci, životinje generalno - raspitujući se nažalost nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 35
Pregleda: 12704
Povezane teme

doček nove godine

koncert na gradskom trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.