Komentara: 0
Pregleda: 4849

Origami terapija u Gerontološkom

29.03.2011. u 19:31h
Izvor: RTV Yueco
Origami terapija u Gerontološkom

“Praznične origami priče” naziv je knjige koja je predstavljena u Gerontološkom centru Subotica. Kako je istaknuto na predstavljanju, tradicionalna Japanska veština kreiranja modela od papira Origami biće uvedena u obrazovni sistem u pokrajini, ali i u radno-okupacionu terapiju korisnika centra. Izdavanje knjige autorke Stoje Vukajlović Gavranović pomogla je Vlada Vojvodine preko svoja dva sekretarijata, a današnja promocija poslužila je i kao prilika da se pošalje snažna poruka solidarnosti sa narodom Japana.

Stoja Vukajlović Gavranović, autorka knjige “Praznične origami priče”, origamijem se bavi već 15 godina. Ovo je njena peta knjiga, a prva u kojoj je spojena dečija književnost i origami umetnost.

Origami je tradicionalna japanska veština kreiranja modela od papira, a do sada je zabeleženo preko 10.000 raznih šema za izradu figurica. Veoma praktična, zato što je potreban običan papir A4 formata, ali zahteva kretivnost. Stoga Gerontološki centar uvodi tehniku origamija u radno-okupacionu terapiju korisnika.

Pokrajinski sekretarijati za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, odnosno za kulturu finansirali su štampanje 2.000 primeraka knjige. Promocija knjige “Praznične origami priče” prošla je u znaku pružanja podrške narodu Japana.

U Gerontološkom centru planiraju otvaranje dnevnog boravka za lica obolela od demencije i Alchajmerove bolesti, tako da će uvođenje origamija u radno-okupacionu terapiju imati širi značaj, odnosno ne samo za korisnike njihovih usluga već za sve obolele u gradu i okolini.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 4849
Povezane teme

origami terapija

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.