Komentara: 1
Pregleda: 1401

Organizovan prijem za kikboksere i stonotenisere

08.10.2021. u 11:13h
Izvor: Subotica.com
Organizovan prijem za kikboksere i stonotenisere

Član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nataša Aleksić, primila je juče u svom kabinetu sportiste koji su nedavno svojim rezultatima još jednom proneli ime Subotice u najpozitivnijem kontekstu.

Ovom prilikom to su bili takmičari i njihovi treneri iz Kluba borilačkih veština "Ultimate figter Spartak" i Stonoteniskog kluba "Spartak Infostud". Kroz razgovor sa njima Aleksić se upoznala sa izazovima i poteškoćama sa kojima se svakodnevno susreću kroz treninge i nastupe na takmičenjima na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Organizovan prijem za kikboksere i stonotenisere

KBS "Ultimate fighter Subotica" na ovom prijemu prestavljali su takmičari Branislav Brindža, Jasmina Nađ, Kristina Nađ Varga i Nikolina Kričković, predvođene trener Sašom Gredeljevićem.

- U Subotici je okupljena sjajna grupa takmičarki koja je kadra da osvaja najveće evropske i svetske medalje. Sve tri su reprezentativke. Jasmina je osvojila nedavno zlato na Svetskom kupu u kik-boksu, Kristina je naša najbolja omladinka, a najsvežiji uspeh je srebro na Prvenstvu Srbije, dok je Nikolina šampion Vojvodine i Srbije u disciplini kung-fu sanda, ali i bronzana na Prvenstvu Evrope - podsetio je Gredeljević. i dodao da svima njima slede veliki međunarodni izazovi, prvo nastup Jasmine Nađ na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Organizovan prijem za kikboksere i stonotenisereDomaćin susreta, Nataša Aleksić, pohvalila je uspehe kikboksera i kikbokserki, poželevši im nove u daljoj sportskoj karijeri.

- Možda nekome borilački sportovi ne deluju na prvi pogled zanimljivi za žensku populaciju, ali smo videli da u Subotici ovo jeste vredan i sve popularniji sport. Devojke su rekle da su izuzetno srčane, posvećene sportu. Poželeli smo im svu sreću na takmičenjima koje predstoje, kako onima u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, uz želju da se ovaj sport dalje razvija - rekla je Aleksić.

Stefan Kostadinović, član STK "Spartak", imao je odličan nastup na nedavno završenoj Balkanijadi, na kojoj je, uz stručno vođstvo trenera Mirka Gavrilovića, osvojio tri bronzane medalje. O učešću na Balkanskom prvenstvu i planovima Kluba u nastavku sezone govorio je Predrag Matković, potpredsednik ovog sportskog kolektiva.

- Balkanijada je bila izuzetno uspešna, malo je nedostajalo da Kostadinović osvoji i četvrtu medalju. On je okosnica naše ekipe i od njega se očekuje da pobeđuje svoje protivnike u domaćem prvenstvu - predočio je Matković. - Spartaku predstoji prvi krug Superlige koja je, dolaskom stranih igrača donela mnogo veću konkurenciju, a ambicije su nam da sezonu završimo među prvih šest ekipa.

Organizovan prijem za kikboksere i stonotenisereSTK "Spartak" je, kako ističu, ponosan i na organizaciju besplatne letnje škole stonog tenisa, kroz žele da imaju i dalje bazu mladih igrača iz kojih će imati domaći prvi tim, što je u današnjem stonom tenisu retkost.

Biti igrač od kojeg se mnogo očekuje je veliki pritisak, ali Stefan je kroz svoje nastupe pokazao da može da se nosi sa takvim pritiskom. Njemu takođe Aleksić je poželela da nastavi sa dobrim igrama, kako za klub tako i za nacionalni tim.

- Stefan je, kako je i sam rekao, igrač od koga se uvek očekuje da pobedi i povuče ekipu. Tako je bilo i na Balkanijadi, a tako će, verujemo, biti i kroz Super ligu koja počinje predstojećeg vikenda prvim turnirom. Tri balkanske medalje pokazuju da je on izgrađen igrač, nadamo se novim uspesima, kako Spartaka, tako i Stefana u okviru reprezentacije Srbije - dodaje Aleksić.

Prijemu je prisustvovao i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotica, čijeg su ovi sportski kolektivi članovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1401
Povezane teme

stonoteniserski klub spartak

ultimate fight klub spartak

nataša aleksić

stonoteniski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.