Komentara: 7
Pregleda: 3294

Organizacija "Osmeh na dar" donirala krevete Opštoj bolnici

10.12.2018. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Studentska humanitarna organizacija “Osmeh na dar” donirala je šest kreveta Odeljenju dečije hirurgije u Opštoj bolnici.
Organizacija "Osmeh na dar" donirala krevete Opštoj bolnici

Predstavnici studentske organizacije uručili su danas donaciju u vidu šest kreveta sa dušecima, čija je vrednost 318 hiljada dinara. Sredstva za donaciju, studenti su obezbedili  na Festivalu lampiona, koji je 21. oktobra održan u Novom Sadu. Deo prikupljenih  prihoda upućen je kao donacija Klinici za ginekologiju i akušerstvo “Betanija”,  a ove godine prvi put i za lečenje mališana u Subotici.

- Odlučili smo da deo prikupljenih sredstva sa festivala dođe u Suboticu, kako bismo obezbedili da naše donacije budu i u drugim mestima u Vojvodini, a ne samo u Novom Sadu, kao što je do sada bio slučaj. Nismo ranije bili fokusirani na Suboticu, a pošto nam je sada želja da se proširimo po Vojvodini odlučili smo da krenemo od Subotice - rekla je prilikom uručenja donacije Ivana Dolčeković iz studentske humanitarne organizacije “Osmeh na dar”.

Organizacija "Osmeh na dar" donirala krevete Opštoj bolnici

Direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar, zahvalio se svim članovima studentske humanitarne organizacije “Osmeh na dar” na novim krevetima koji će, kako je rekao,  olakšati malim pacijentima boravak u bolnici.

- Kroz ovu donaciju ostvarujemo kvalitetniju negu i zbrinjavanje dece, a dečji osmeh je za nas zaposlene najveća radost.  Želim da se zahvalim studentskoj humanitarnoj organizaciji što je nas prepoznala kao partnera u ovoj nacionalnoj humanitarnoj akciji - zahvalio se na donaciji dr Puškar, koji je izneo podatak da se na ovom odeljenju godišnje zbrine od 600 do 700 mališana.

Organizacija "Osmeh na dar" donirala krevete Opštoj bolnici

Fondacija “Osmeh na dar” osnovana je 2006. godine na inicijativu grupe studenata sa Pravnog fakulteta u Beogradu, koja  je došla na ideju da organizuje akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu sa Kosova i Metohije. Na osnovu postignutih rezultata, 2009. godine osnovan je Fond “Osmeh na dar”, čime je proširena delatnost pružanja pomoći kako bolesnoj i deci sa posebnim potrebama na teritoriji Kosova i Metohije, tako  deci iz cele Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3294
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacija bolnici

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.