Komentara: 12
Pregleda: 4384

Optužnica protiv Dragana Đurića u februaru

26.01.2015. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
 Optužnica protiv Dragana Đurića (34), osumnjičenog za svirepo ubistvo devojčice Tijane Jurić (16), još uvek nije potvrđena, jer se čekaju nalazi veštačenja pretrpljenog straha žrtve pre i za vreme ubistva, kao i stepen njegove alkoholisanosti. Čak iako  rezultati ne budu gotovi, optužnica mora biti podignuta do 7. februara, kada ističe šest meseci od kako je osumnjičeni u pritvoru.
Optužnica protiv Dragana Đurića u februaru

Kako objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu, veštačenje pretrpljenog straha znači procenu svesnosti žrtve tokom napada, koliko je patila i pretrpela bola za života, pre nego je ubijena.

- To veštačenje još radi tim neuropsihijatrijske struke, traumatologa i psihologa u Kliničkom centru Vojvodine - Institutu za sudsku psihijatriju u Novom Sadu - kažu u Tužilaštvu. - Po određenim kriterijumima, nekada i iskustveno na osnovu svedočenja nekoga ko je ostao živ, intenzitet straha se iskazuje na skali u brojkama.

Kako je osumnjičeni mesar iz Surčina izjavio da je pre počinjenog zločina popio pivo, tužilja je naložila dopunski nalaz stepena njegove alkoholisanosti.

Do sada su urađeni neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, sudsko-medicinsko veštačenje kojim je utvrđen mehanizam povreda, analize odeće, predmeta i automobila, a ispitani su i svi svedoci.

Kako po zakonu, optužnica mora biti podignuta najkasnije šest meseci od kako je osumnjičeni u pritvoru, nema govora o odlaganju optužnice i početka suđenja. Kada ona bude podignuta, predmet prelazi u nadležnost Višeg suda u Subotici, koji treba da je proveri, ukoliko bude potrebno vrati na doradu, onda postoji rok žalbe i tek posle toga, ona će biti potvrđena i glavni pretres može početi.

Čekajući početak procesa, Đurić boravi u strogoj izolaciji u Okružnom zatvoru u Subotici.

- Đurić je i dalje u izolaciji i sa posebnim tretmanom obezbeđenja - kaže Rajko Maravić, sekretar Višeg suda u Subotici. - Povremeno ga posećuje majka, a u njegovom ponašanju nema promena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4384
Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.