Komentara: 6
Pregleda: 8417

Oproštajno pismo Branimira Nikolića

12.04.2010. u 17:44h
Izvor: Radio Subotica
Oproštajno pismo Branimira Nikolića

Ovih dana  je obelodanjen sadržaj oproštajnog pisma koje je ostavio bivši otporaš Branimir Nikolić Branči nakon samoubistva koje je izvršio 29. marta u Palićkom parku. Pismo koje je uputio nekolicini prijatelja počinje rečima: "Da revolucija jede svoju decu vidi se na mom primeru".

On je u pismu optužio brojne funkcionere bivšeg i sadašnjeg režima za korupciju i kriminal koji se sprovode po nalogu tajkuna koji su kupili gotovo celu Srbiju. Branimir Nikolić u pismu navodi da su mu nudjene nagodbe da povuče brojne krivične prijave koje je podnosio, da on na to nije pristajao, a nadležni istražni organi sve su zataškavali.

"Znao sam da će me uništiti egzistencijalno, ali moralno nisu, i videćete da se nisam uzalud žrtvovao" - piše na kraju pisma u kojem Nikolić poručuje da ne želi nikakvu sahranu već da želi da bude kremiran.

Njegovi prijatelji će postupiti po njegovoj želji, datum kremacije još nije odredjen, a najavljen je i komemorativni skup koji će biti održan narednih dana.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 8417
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.