Komentara: 4
Pregleda: 1361

Oprezno sa paljenjem vatre na nebezbednom prostoru!

05.04.2024. u 13:40h
Izvor: Subotica.com
Oprezno sa paljenjem vatre na nebezbednom prostoru!

Imajući u vidu period veoma toplog i suvog vremena koje pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru koji se veoma brzo šire, mogu zahvatiti velike površine, i predstavljaju realnu opasnost za živote i zdravlje naših građana i prouzrokovati velike materijalne štete,

Sektor za vanredne situacije MUP-a apeluje na sve građane da budu odgovorni, poštuju zakon i budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena, a ukoliko primete požar odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.

Oprezno sa paljenjem vatre na nebezbednom prostoru!Podsećamo građane da je Zakonom o zaštiti od požara i drugim zakonima zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, ostataka strnih useva, spaljivanje smeća, kazne za fizička lica iznose 10 hiljada dinara, a za pravna od 300 hiljada do milion dinara - podseća Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno - spasilačke jedinice.

Zabranjeno je i loženje vatre u šumi i na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume. Za nepoštovanje ove zakonske odredbe propisane su takođe novčane kazne, za fizička lica koja prekrše odredbe ovog Zakona kreću se od 10 do 50 hiljada dinara.

Oprezno sa paljenjem vatre na nebezbednom prostoru!- Ukoliko dođe do požara potrebno je što pre obavestiti vatrogasnu službu na broj telefona 193. Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu, zajedno sa drugim linijama rada Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležnim inspekcijskim službama republičkog i lokalnog nivoa, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti naših građana - zaključuje sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 1361
Povezane teme

požar

paljenje na otvorenom

vatrogasci

protivpožarna zaštita

paljenje vatre na otvorenom

gašenje požara

goran ljubisavljević

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.