Komentara: 2
Pregleda: 4369

Oprez u saobraćaju

03.07.2012. u 12:02h
Poslednjih dana Srbiju potresaju strašne vesti o pogibiji učesnika u saobraćaju i apeluje se na povišenu opreznost i suzdržavanje od ostvarivanja visokih brzina, pogotovo na otvorenim putevima ali isto tako i na lokalnim i regionalnim. Visoke temperature značajno utiču na koncentraciju čak i kada sedite u hladovini, a posebno je to izraženo kada se vrši neka aktivnost kao što je upravljanje motornim vozilom.
Oprez u saobraćaju

U Subotici su u osam saobraćajnih nesreća dve osobe izgubile život, osam osoba je zadobilo teške telesne povrede i četiri su lakše povređene, dok je u šest saobraćajnih nesreća pričinjena samo materijalna šteta.

Na nivou Srbije to je mnogo tragičnije jer ta brojka iznosi 17 osoba koje su poginule i još mnogo teško povređenih za vrlo kratko vreme.

Ovaj apel se odnosi na sve učesnike u saobraćaju, bilo to motorna vozila (automobili, teretna vozila, poljoprivredna mehanizacija i motori) ili vozila na sopstveni pogon - pre svega biciklisti ali i pešaci. Svi smo mi učesnici u saobraćaju i potrebno je budemo maksimalno oprezni i koncentrisani. Jedan trenutak nepažnje potencijalno prouzrokuje teške poslednice.

Poštujte ograničenja, vozite oprezno i odgovorno. Jedan je život.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, povodom teških saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile prethodnih dana, upozorava građane da je početkom letnje turističke sezone pojačan intenzitet saobraćaja na većini putnih pravaca u zemlji.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je istovremeno povećano i učešće poljoprivredne mehanizacije, motocikala, mopeda i bicikala u saobraćaju, zbog čega je neophodan dodatni oprez prilikom upravljanja vozilom.

Građanima se upućuje apel da policiji prijave svako grubo kršenje saobraćajnih propisa, a posebno vozače pod dejstvom alkohola, budući da je svaka saobraćajna nezgoda i svako poginulo ili povređeno lice na putevima posledica nepoštovanja tih propisa. Takođe, zahteva se i od svih subjekata bezbednosti saobraćaja da preduzimanjem mera iz svoje nadležnosti omoguće veću bezbednost na našim putevima, dodaje se u saopštenju.

Prilog televizije B92

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4369
Povezane teme

kontrola saobraćaja Subotica

saobraćajna policija

saobraćajna nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.