Komentara: 1
Pregleda: 3788

Oprez! Izaberi život

31.03.2011. u 16:28h
Izvor: RTV Yueco
Oprez! Izaberi život

"Željeznice Srbije" realizuju kampanju o bezbednosti na putnim prelazima, pod sloganom "Oprez! Izaberi život". Tim povodom održane su prezentacije u Osnovnim školama “10. oktobar”, “Majšanski put” i “Kizur Ištvan” u Subotici. Učenicima je tokom predavanja ukazano na opasnosti koje mogu da se jave ukoliko se ne poštuju pravila saobraćaja.

U Osnovnoj školi “10.oktobar” učenici su uglavnom znali saobraćajna pravila ponašanja u blizini pruga. Đaci tvrde da nikada ne prelaze prugu, ako je rampa spuštena.

Prošle godine bilo je 56 vanrednih događaja na putnim prelazima u kojima je poginulo 15 lica, a povređena je 31 osoba. U prva dva meseca ove godine zabeleženo je pet vanrednih događaja na putnim prelazima u kojima su četiri osobe povređene. Na području Željeznica Srbije se nalazi ukupno 2.130 putnih prelaza i svi na odgovarajući način obezbeđeni.

Akcija se realizuje u sklopu međunarodne kampanje o podizanju svesti građana pri prelasku pružnih prelaza i u nju je uključeno preko 45 zemalja i željezničkih uprava. Kampanja je počela da se obeležava u našoj zemlji 22.juna prošle godine održavanjem javnih časova u školama širom Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3788
Povezane teme

oprez izaberi život

bezbednost subotica

bezbednost učenika

pruga železnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.