Komentara: 0
Pregleda: 2913

Opasno klizanje na jezeru

07.01.2009. u 11:14h
<p>Mnogi posetioci Palića i juče su se oglu&scaron;ili o upozorenja stručnjaka Javnog komunalnog preduzeća da je klizanje na jezeru opasno, jer trenutna debljina leda iznosi samo &scaron;est do osam santimetara.</p>
Opasno klizanje na jezeru

Biolog Blagoje Lečić kaže da klizači mogu biti sigurni tek kada led pređe debljinu od 10 santimetara.

- Mnogi nas nisu poslušali i sa klizaljkama su izašli na led, misleći da je on dovoljno čvrst. On zaista odaje utisak da ima dovoljnu debljinu, ali nije tako. O tome smo obavestili građane, ali za nešto više nemamo ovlašćenje i bojimo se da neki klizač ne doživi nesreću - kaže Lečić.

Domaćini i predstavnici JKP „Palić Ludaš" kažu da table sa upozorenjima ove godine nisu postavljane jer se ponavlja priča iz prošlih godina. Samo dan posle postavljanja, table sa upozorenjima o zabrani klizanja, nestale su sa jezera.

- Sreća je što se posetioci klizaju samo na delu jezera ispred „Jahting" kluba, te u slučaju pucanja leda mogu jedni drugima da pomognu - kaže Blagoje Lečić.

Prednost je i u tome, što je na tom delu led dostigao najveću debljinu, dok je prema sredini jezera tanji. Moglo bi biti pogubno ako bi se neki nesmotreni klizač mnogo udaljio od obale.

- Čak i kada led premaši 10 santimetara ne smemo da tvrdimo da je klizanje na jezeru u potpunosti bezbedno - kaže Lečić.

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2913
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.