Komentara: 6
Pregleda: 7190

Opasna rakija iz Subotice

21.03.2011. u 18:00h
Izvor: RTV
Opasna rakija iz Subotice

Poljoprivredna inspekcija, nakon izvršene kontrole rakija kod proizvođača "Scaid" iz Subotice, naložila je njihovo povlačenje sa tržišta i zabranu proizvodnje, saopšteno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Kako je objašnjeno, takva odluka je doneta nakon što je konstatovano da se radi o nebezbednim proizvodima koji su opasni po ljudsko zdravlje.

Naime, nakon dobijenih rezultata iz akreditovane laboratorije utvrđeno je da navedene rakije imaju u sebi deset puta povišen sadržaj metanola tako da po kvalitetu i zdravstvenoj ispravnosti ne odgovaraju tehničkim propisima.

Ministarstvo je apelovalo na građane da ne kupuju i ne konzumiraju sledeće "Scaid" proizvode - šljivovicu prepečenicu od 0,5 litara jačine 50 stepeni, šljivovicu prepečenicu od jednog litra jačine 50 stepeni i lozovaču od 0,5 litara jačine 40 stepeni u plastičnim bocama.

Poljoprivredna inspekcija će na osnovu Zakona o bezbednosti hrane podneti prijavu za privredni prestup protiv proizvođača i odgovarajuće mere protiv odgovornih lica, navedeno je u saopštenju.

Kako se podseća, od početka 2010. godine do danas, poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, izvršila je 3.436 kontrola rakije u proizvodnji i prometu i tom prilikom podnela 498 prekršajnih prijava, 64 prijave za privredni prestup i jednu krivičnu prijavu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 7190
Povezane teme

subotica

rakija

poljoprivredna inspekcija

scaid

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.