• Pregleda: 2968

Opada broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice

Broj otkrivenih lica u nelegalnom prelasku srpsko-mađarske granice i dalje opada, pokazuju podaci mađarske policije.
Opada broj pokušaja ilegalnih prelazaka granice

Kako su saopštili, u toku poslednja 24 časa, u nelegalnom prelasku granice uhvaćena je 231 osoba, a najviše njih na teritoriji pogranične Županije Čongrad.

U toku jučerašnjeg dana na ovom području uhvaćene su 165 osobe u nelegalnom prelasku granice, među kojima je najviše njih bilo sa Kosova i Metohije - 32 osobe.

Kako se navodi, svi su zatražili azil i predati su u nadležnost imigracione službe. Protiv pet osoba pokrenut je i postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

7
Vesko Odgovori
Sve ovo ce se negativno odraziti na nas turizam na Palicu, koji je bas dobro krenuo,
a nekima je bilo unosno. Najavise taksisitima i vlasnicima vila i drugih objekata za prenociste.
zalosno Odgovori
i pored toliko policije oni uspu da se prebace....!?jel to oni prelecu?
Srbistan Odgovori
165 osoba uhvaceno - najvise njih tj. 32 sa Kosova... Ako se uzme da dolaze iz Sirije, Libana, Konga, Iraka, Avganistana to je u proseku 26 osoba iz ovih drzava. A nije slucaj sigurno. Pa odakle dolaze. Jel i marsovci vec dolaze u Srbiju da bi presli u EU? Kakve su ovo brojke...
dobronamerni savet Odgovori
Vesko, kupi kola, registruj taxi prevoz!!!
Ili kupi kuću na Paliću i cepaj sa izdavanjem soba!!!
Zašto samo njima dobro da bude, red je da se i ti omastiš, dobar si čovek!
milos Odgovori
Ove brojke govore da je policija odradila posao kako treba.Pre samo mesec dana bilo je na hiljade a sada na desetine.Samo da pojasnim pojedincima da je nemoguce sva lica spreciti da predju granicu ilegalno.Pogledaj te americko-meksicku granicu koja je
sva u zici i elektronici pa hiljade predju.I dusebriznicima da pojasnim da problem nije u Srbiji u vezi tih ilegalaca,vec u njihovim zemljama pa i na Kosovu koje tone u beznadje i odakle bezi svako ko misli za buducnost.
josa Odgovori
da li je normalan sistem gde se priznaje da 20 policajaca iz nemacke resio problem koji nije mogao da resi MUP srbije?zadnjih nedelja sve smo culi iz mupa,da je brisel kriv,da je taci kriv,da je nemacka kriva,a nijednom niko nije spomenuo krivicu policije na ulazu sa kosova u srbiju,policije na autoputu do subotice,pogranicne policije na granici sa madjarskom,policije na autobuskoj stanici u subotici.ako se secate vizni rezim je ukinut uz cvrsto obecanje dacica da ce cuvat granicu od imigranata.
sofi Odgovori
@Joso
Pre nego što nešto komentarišete dobro se informišite. Prema briselskom sporazumu kretanje Šiptara po Srbiji je potpuno slobodno. Naša policija im ne može ništa. A to da je problem rešilo dvadeset nemačkih policajaca je samo vaša iluzija. Jednostavno je smanjen priliv sa Kosova a iz kojih razloga to znaju oni koji su prethodnih meseci organizovali njihovo masovno prebacivanje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.