Komentara: 1
Pregleda: 3973

Oni dolaze: Agneš Pecka, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku

29.11.2019. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Oni dolaze: Agneš Pecka, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku

Kada Agneš Pecku, skroz odličnu učenicu sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku pitate šta najviše voli da radi kao iz topa će vam odgovoriti da pleše i sastavlja avione. Kao da to, pored školskih obaveza, nije dovoljno, u daljem razgovoru sa njom saznaćete da vreme provodi čitajuću poeziju, ali i rešavajući informatičke zavrzlame.

- Jako volim da plešem i već osam godina sam član KUD „Doža Đerđ“ u Bajmoku. Muzika me smiri, ponese, kao da letim kada igram.  Kada imamo nastup trudimo se da razveselimo nekoga ko je tužan, onda se svi smejemo i tako izađemo na scenu – priča nam Agneš.  – Ne postoji neka igra koju bih posebno izdvojila, jer su mi sve podjednako drage a sve su na svoj način lepe i zanimljive.

Oni dolaze: Agneš Pecka, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku

Pored plesa, Agneš se bavi modelarstvom i uživa da sastavlja avione, što priznaćete, nije baš tipično za jednu devojčicu.

- Pravljenje aviona me smiruje, a kada ga sastavim i pustim d apoleti je sjajan osećaj. Na to me je uputio nastavnik tehničkog, on me je spremao za takmičenje, svaki dan sam učila i u bacanju sam bila jako dobra. Malo je neobično za jednu devojčicu, ali volim to da radim i ne slušam šta drugi pričaju – jasna je Agneš. - Meni nije teško ali za to treba strpljenja i talenta. Učešće na republičkom takmičenju je neprocenjivo iskustvo. Imala sam jaku tremu, ali ove godine znam šta me čeka i biće sigurno lakše.

Kao što to obično bude, dva velika takmičenja – iz plesa i republičko takmičenje iz tehničkog, su se poklopila.

- Nisam mogla da idem na ples i jako mi je bilo žao zbog toga. Kako nisam mogla da idem ponela sam na republičko takmičenje haljinu i svu opremu, okačila ih u sobu to mi kao da sam tamo – seća se naša sagovornica, kojoj ne prođe dan a da nešto ne pročita. - Mama mi svaki dan nađe novu knjigu i ja čitam. To je jako važno jer tako možemo da naučimo da pišemo,  obogatimo rečnik i lepše govorimo. Najviše volim poeziju, koju čitam i recitujem, ranije sam više čitala bajke, a sada više volim da ih napišem, da pustim mašti na volju i da tako nastanu zanimljive priče.

Oni dolaze: Agneš Pecka, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku

Da bi sve postigla, Agneš svakodnevno uči po dva sata i zahvaljujući radnim navikama ima kontinuitet i nema problema sa školskim gradivom. Čak ni pred takmičenje nema puno brige, a ove godine se priprema da odmeri znanje sa vršnjacima iz istorije, tehničkog i srpskog jezika.

- Srpski jako volim i zanimljiv mi je. Pričam ga od rođenja, iako mi nije maternji naučila sam ga pre mađarskog. Videćemo kako će biti jer gramatika nije baš laka – kaže Agneš.

USPESI

PRVI RAZRED: 1.mesto na takmičenju u čitanju i prepričavanju bajki

DRUGI RAZRED: 2. mesto na takmičenju u čitanju i prepričavanju bajki

TREĆI RAZRED: 3. mesto na takmičenju u čitanju i prepričavanju bajki, 1.mesto na takmičenju muzičkih škola u Bačkoj Topoli

ČETRVTI RAZRED: 2. mesto na likovnom konkursu MK „Doža Đerđ“

PETI RAZRED: 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije, 1.mesto ba takmičenju u čitanju i prepričavcanju bajki

ŠESTI RAZRED: 3.mesto na opštinskom takmičenju iz istorije, 1.mesto na opštinskom, 1. na okružnom i učešće na republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3973
Povezane teme

oni dolaze

osnovna škola vuk karadžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.