Komentara: 0
Pregleda: 4016
Foto

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

01.07.2019. u 15:49h
Izvor: TV Subotica
Oldtajmeri su proteklog vikenda prodefilovali Suboticom i okolnim mestima. Prošli su kroz Čantavir, Staru Moravicu, Pačir i Palić, kako bi posetilili hrišćanske crkve, što je bila i tema ovogodišnjeg, 21. susreta zaljubljenika u stara vozila.
Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Kabrio „mustang“ iz 1969. godine vlasništvo je Mišela Romana iz Nemačke, koji je dugo godina zbog posla živeo u Subotici. Tu ga je, kaže, i restaurirao. Iako već pet godina radi na njemu, još uvek nije završen, priča Mišel, ostalo je još nekoliko sitnica da bude kao „nov“. Osim ovog automobila, poseduje i „be-em-ve“ iz 1979. godine, a trenutno vraća stari sjaj i jednom „golfu jedinici“.

Ovaj auto sam video u jednim oldtajmer novinama i meni se dopao njegov oblik i boja, to je akapulko blu metalik, originalna boja iz 1969. godine. Međutim, kada pogledam današnje automobile, 70 do 80 odsto njih nemaju boje, to su uglavnom crna, bela ili siva i srebrna boja, ali ovakve plave ili šarene boje su veoma retke. To me je privuklo i zbog toga sam se odlučio da ovaj auto restauriram, ali i zato što je ovo jako lepo vozilo, ima dobar zvuk, ali se vozi kao kamion - objasnio je Roman.

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Među desetinama oldtajmera našao se i najstariji u Vojvodini – „stjudabejker“ koji napunio 93 godine, ponosnog vlasnika Tomislava Vidakovića, predsednika Udruženja "Oldtajmer" Subotica.

- Za ovu priliku sam izdvojio iz svoje kolekcije najstariji automobil „stjudabejker“ iz 1926. godine koji je u originalnom stanju, dakle nije farban, na njemu ništa nije rađeno, a prešao je svega 18 milja za svoje 93 godine - istakao je Vidaković.

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Na izložbi u Subotici bilo je mnoštvo vremešnih četvotočkaša, kao i dvotočkaša, a dovezli su ih ljubitelji iz susednih zemalja, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

- Društvo je raznoliko, svi eksponati su vrhunski, a ono što smo ovde mogli da vidimo su primerci kojih se nijedna izložba na svetu ne bi postidela. To su vozila koja su stara približno 100 godina, pa sve do onih koji su na granici, odnosno oko 30 godina - rekao je predsednik Udruženja "Oldtajmer" Subotica.

Oldtajmeri prodefilovali Suboticom

Oldtajmer udruženje iz Subotice postoji još od 1996. godine i broji 65 članova. Poseduju oko 200 vozila, od kojih je jedna trećina restaurirana.

Izvor: TV Subotica
Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera Susret ljubitelja oldtajmera
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4016
Povezane teme

oldtajmeri

udruženje old timer

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.